21 svi. 2015

4.VT SAMOSTREL KUP

Odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog streljačkog saveza od 13. ožujka 2015. streljačkom društvu „Veliko Trgovišće“ dodijeljena je organizacija kriterijskog natjecanja u gađanju samostrelom Field. Natjecanje će se održati u organizaciji streljačkog društva „Veliko Trgovišće“ u Velikom Trgovišću, na nogometnom igralištu pokraj streljane u subotu 23. svibnja 2015. godine.
Pokrovitelji natjecanja su općina Veliko Trgovišće, Krapinsko-zagorska županija i Hrvatski streljački savez.

4. VT samostrel kup održat će se prema slijedećem rasporedu:
Subota 23. svibnja 10:00 Svečanost otvorenja natjecanja
10:15 IR900, 65m, 50m, 35m
15:00 Proglašenje pobjednika

Ovo natjecanje ujedno i prvo ovogodišnje natjecanje hrvatskih samostrelaca na otvorenom.
4. VT samostrel kup je i kriterijsko natjecanje za izbor reprezentacije koja će nastupiti na
18 th IAU World Championships (Match 10/30m and Field) –(Ulan Ude, Rusija)
I ove godine će nastupiti najbolji hrvatski strijelci u disciplinama gađanja samostrelom predvođeni Valentinom Pereglin, Martinom Oborovečkim osvajačima pojedinačnih srebrnih medalja i Valentinom Kozumplik brončane sa s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva, Frankfurt A/M, kao i svim ekipama koje su nam donjele tri zlata i jedno srebro za Hrvatsku s istog SP.

Svakako nam je čast što će u našem mjestu posjetitelji imati priliku popričati sa članicama najuspješnije ekipe Hrvatske u 2014. godini, odlukom Hrvatskog olimpijskog odbora, a nedugo zatim i sportskih novosti, Brankom i Valentinom Pereglin te Nikolinom Krivanek. koje su ovo priznanje dobile za osvojen naslov svjetskih prvakinja 2014. uz izjednačen vlastiti svjetski rekord što im je ujedno i osma titula svjetskih prvakinja od ukupno 17 do sada održanih svjetskih prvenstava.

Naši strijelci Martin i Mihaela Oborovečki i Petra Hršak će nastupiti po prvi puta kao ekipa na natjecanju u samostrelu field na otvorenom.

 

[top]


Internetska stranica www.veliko-trgovisce.hr koristi kolačiće. Ako želite znati više, pročitajte Politiku kolačića