17 tra. 2019

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO VELIKO TRGOVIŠĆE

Redovna izvještajna godišnja Skupština Vatrogasne zajednice općine Veliko Trgovišće održana je 23. ožujka 2019. godine.

Uz članove Vatrogasne zajednice sjednici su nazočili  gosti i uzvanici između kojih predsjednik VZ KZŽ Stjepan Skuliber,  zapovjednik  VZ KZŽ Marijan Lovrenčić,  predstavnik Vatrogasne zajednice Grada Zaboka Jerko Krajačić i predstavnik Zagorske javne vatrogasne postrojbe Ivan Krajačić.

Zajednički Izvještaj o radu  Predsjedništva i Zapovjedništva  u 2018. godine  pročitala  je tajnica VZO  Marija Kantoci a  Financijsko izvješće za 2018. g. podnio je   predsjednik VZO Ivica Filipec. Predsjedništvo  i Zapovjedništvo radili su na realizaciji  godišnjeg programa rada te ga usklađivali prema mogućnostima provedbe, a  sve u okvirima  Financijskog planu  s ciljem da se maksimalno omogući realizacija planova DVD-a u okviru  VZO Veliko Trgovišće.

U operativnom dijelu u tijeku  2018. godine  odrađena  je 51 intervencija (DVD”Vatrogasac” Strmec 5, DVD Veliko Trgovišće 13, DVD Dubrovčan-Ravnice 33).

Natjecateljske ekipe DVD-a  sudjelovale  su na brojnim natjecanjima u svim kategorijama s ostvarenim zavidnim rezultatima, a DVD “Vatrogasac” Strmec organizirao je  3. Kup.

Društva su sudjelovala na raznim događajima koji su obilježili prethodnu godinu u povodu Dana općine  ( Dan otvorenih vrata DVD-a, taktička vježba u Strmcu), sudjelovanje članova na  skupštinama prijateljskih društava i Udruga, proslavama obljetnica, obiljažavanju  sv. Florijana u kapeli svetog Josipa u Dubrovčanu  i centralno za županiju u Klanjcu – kapela sv. Florijana te   sudjelovanje na vatrogasnom hodočašću u Mariji Bistrici i drugim događanjima.

Vatrogasna društva najviše rada usmjerila su na jačanju  interventne spremnosti operativnih članova, a to znači nabavci i održavanju opreme i vozila, obnavljanje liječničkih svjedodžbi te osposobljavanju članova.

Tako je nakon predavanja i vatrogasnih vježbi osposobljavanje ¨za zvanje „vatrogasac“ završilo  24 vatrogasca s   ispitnim danom 04.veljače 2018.  kad je  održan  završni ispit kojem je pristupilo iz: DVD-a Veliko Trgovišće 15 polaznika, DVD ” Vatrogasac” Strmec 5 polaznika, te DVD “Dubrovčan Ravnice” 4 polaznika.   Uz osposobljavanja i usavršavanja propisana Pravilnikom o programu osposobljavanja i usavršavanja vatrogasnih kadrova, održani su i različiti seminari, savjetovanja, stručni skupovi, tečajevi  na kojima su sudjelovali tajnici, zapovjednici i predsjednici iz svih DVD-a i VZO.

Društva su nabavljala opremu za gašenje a znatan dio financijskih sredstava utrošen je na održavanje postojeće opreme i vozila.

Izvješće nadzornog odbora podnio je predsjednik Nadzornog odbora Ivica Škalec  konstatirajući da u izvještajnom razdoblju nije bilo kršenja Statuta. Materijalno-financijsko poslovanje vodi se sukladno Zakonu i zakonskim propisima.

U prosincu 2018. godine je izvršen nadzor općinskog vatrogasnog zapovjednika    po svim društvima, te je evidentirana ispravnost opreme, sredstava i raspoloživost i  osposobljenost vatrogasnih operativaca.

Sva Izvješća od strane članova Skupštine  jednoglasno su prihvaćena.

U pozdravnim govorima, uzvanici su čestitali na dosadašnjem uspješnom radu, zaželjevši u budućnosti još više uspjeha i ostvarenje svih  zadanih  planova u 2019. godini. Predsjednik Skupštine zahvalio je  uzvanicima na upućenim pohvalama i čestitkama, a što vatrogasce obvezuje da se još više trude  svaki svojim radom doprinijeti nastavku dugogodišnje tradicije  vatrogastva na našem području.

 

 

[top]


Internetska stranica www.veliko-trgovisce.hr koristi kolačiće. Ako želite znati više, pročitajte Politiku kolačića