15 ožu. 2016

USPJEH MAŽORETKINJA DUBROVČAN NA REGIONALNOM PRVENSTVU

Dana 13.03.2016. godine Mažoretkinje Dubrovčan su sudjelovale na Regionalnom natjecanju Hrvatskog udruženja mažoret timova u Ivanić Gradu. Daleko najbrojnije sa svih svojih 5 ekipa i 40 natjecatelja koje su Mažoretkinje Dubrovčan dovele u Ivanić Grad, prijavile su za natjecanje čak 20 koreografija. Tim klinceza se natjecao sa 1 koreografijom, tim kadeta sa njih 5, tim juniorki sa 5, a seniorke sa čak 9 koreografija. Ukupan performans plesača i plesačica iz Mažoretkinja Dubrovčan trajao je punih sat i 10 minuta. Natjecanje je trajalo od 11 sati ujutro do 17 sati popodne i od ukupno 20 prijavljenih koreografija Mažoretkinje Dubrovčan su odnijele medalje za 16 koreografija i ukupno 10 pehara.
Kadeti su osvojili publiku i odnijeli zlato u kategoriji MIX, dok su u kategoriji štap tradicional osvojili broncu.
Juniorke su od 5 prijavljenih koreografija odnijele 5 medalja i to 2 prva, 2 druga i jedno treće mjesto.
Tim seniorki je za 7 koreografija odnio zlatna odličja, te jedno srebro i jednu broncu.

Usporedi li se sa lanjskim regionalnim natjecanjem, kada su Mažoretkinje Dubrovčan išle sa 6 koreografija i to sa četiri sa seniorskim sastavom i sa dvije sa kadetskim sastavom jer juniorskog tima nije bilo-može se reći da je napredak u trudu i radu itekako primjetan.
Neprimjetne su pripreme za takvu vrstu natjecanja koje su se samo u siječnju i veljači odvijale kroz 75 sati treninga, dok su MD od 01.-13.03. do Regionalnog natjecanja na službenim treninzima otplesale punih 66 sati. Jasno je da toliki napori moraju uroditi plodom, pa su tako i ovi rezultati kruna na glavi i roditeljima i plesačima i samim trenerima.

Mažoretkinje Dubrovčan pripremaju se ovog petka 18.03. počastiti goste na Zagrebačkom Velesajmu u restoranu Globus sa svojim nastupom sa zastavama, traju pripreme svih 62 plesača za jednosatni program u shopping centru West Gate kojeg će MD održati 17.04., a nakon toga uz redovne lokalne nastupe, MD se pripremaju za državno natjecanje u Sisku koje će se održati sredinom svibnja.

junior MDkadeti MDsenior MDmedalje i pehari svi - regionalno 13 03 2016

[top]


Internetska stranica www.veliko-trgovisce.hr koristi kolačiće. Ako želite znati više, pročitajte Politiku kolačića