Preskočite na sadržaj Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

JAVNI POZIV VLASNICIMA/INVESTITORIMA NEZAKONITO IZGRAĐENIH ZGRADA

LEGALIZACIJA NEZAKONITO IZGRAĐENIH ZGRADA

JAVNI POZIV VLASNICIMA/INVESTITORIMA NEZAKONITO IZGRAĐENIH ZGRADA

Općina  Veliko Trgovišće  poziva sve vlasnike/investitore nezakonito izgrađenih zgrada na području općine  Veliko Trgovišće radi prijave i podnošenja zahtjeva za izdavanje rješenja o izvedenom stanju, a sukladno odredbama Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama (“Narodne novine” broj: 90/11), koji je stupio na snagu dana 10. kolovoza 2011.g.

Zakonom se uređuju  uvjeti, postupak i pravne posljedice uključivanja u pravni sustav nezakonito izgrađenih zgrada ( ozakonjenje ).

Nezakonito izgrađena zgrada ozakonjuje se na način i po postupku propisanom citiranim zakonom, donošenjem rješenja o izvedenom stanju.

Zahtjev za izdavanje rješenja o izvedenom stanju  podnosi se  Upravnom odjelu  za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša u Zaboku, Kumrovečka 6.

Pozivaju se  vlasnici/investitori zgrada ( obiteljske kuće, poljoprivredne ili druge zgrade) za koju nemaju valjani akt kojim se odobrava građenje ili je zgrada sagrađena protivno izdanom aktu, da temeljem  Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama  podnesu  zahtjev za ozakonjenje zgrade, uz  dokaz o ispunjavanju ostalih Zakonom propisanih uvjeta.

Zahtjev za ozakonjenje zgrade moći će se podnijeti  do 31.12.2012. god.