Preskočite na sadržaj Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

LUCIJA KARAJICA SVJETSKA PRVAKINJA

ZAVRŠILO SP U SAVATEU – 01.07. – 03.07.2011. LYON / FRANCUSKA

LUCIJA KARAJICA SVJETSKA PRVAKINJA

Ovoga vikenda u francuskom Lyonu održalo se Svjetsko prvenstvo u savateu (disciplina assaut) za juniore i juniorke. Reprezentaciju Hrvatske predstavljali su: – 52 kg Nikolina Jertec, -56 kg Kristina Sokolić, -60 kg Lucija Karajica, -60 kg Bruno Drvoderić i -65 kg Jurica Jantolek. Ekipu je vodio izbornik Emerik Večerić (Varaždin), a jedan od službenih sudaca svjetskog prvenstva bio je i naš predstavnik, Ivica Hunić (Sesvetski Kraljevec).

Ostvareni rezultati:

 Lucija Karajica: osvojila naslov juniorske svjetske prvakinje do 60 kg

Kristina Sokolić: osvojila naslov juniorske viceprvakinje do 56 kg

Nikolina Jertec, Bruno Drvoderić i Jurica Jantolek osvojili su brončane medalje u svojim kategorijama.

Izrazito smo ponosni da su natjecatelji iz naše županije Lucija Karajica (savate klub “Hrvatski vuk” Veliko Trgovišće) i Jurica Jantolek (savate klub “Kobra” Marija Bistrica) opravdali povjerenje izbornika Večerića i vratili se sa Svjetskog prvenstva sa odličjima.

Posebno težinu Lucijinom osvojenom naslovu svjetske prvakinje daje činjenica da je u finalu pobijedila predstavnicu Francuske na njenom domaćem terenu, a poznato je da je savate francuski nacionalni sport i da je Francuska najjača svjetska nacija u saveteu.

Čestitamo Luciji na ovom uspjehu i želimo joj još puno osvojenih odličja, a čestitke upućujemo i njezinom treneru gospodinu Robertu Špoljaru bez čijeg entuzijazma, upornosti, marljivog i nesebičnog rada sa mladima ovog uspjeha ne bi bilo.

Čestitamo!