Preskočite na sadržaj Skip to left sidebar Skip to footer

IZGRADNJA RECIKLAŽNOG DVORIŠTA

OTVARA SE RECIKLAŽNO DVORIŠTE

Obavještavaju se svi mještani općine Veliko Trgovišće da reciklažno dvorište počinje sa radom 03.01.2023. godine.

Adresa reciklažnog dvorišta: Ulica dr.Stanka Pinjuha 18

Radno vrijeme reciklažnog dvorišta: utorkom 07-15 h  (pauza: 10:30 – 11:00)

četvrtkom: 11 – 19 h (pauza: 14:30 – 15:00)

Reciklažnim dvorištem upravlja koncesionar EKO-FLOR PLUS d.o.o.

Korištenje reciklažnog dvorišta je besplatno za korisnike usluge EKO-FLOR PLUS d.o.o. sa područja općine Veliko Trgovišće.

Prilikom dovoza otpada korisnik je dužan predočiti osobnu iskaznicu.

Popis otpada koji se zaprima u reciklažno dvorište

 

 

 

 

ODRŽANE JAVNE TRIBINE 

 

Održane informativno-edukacijske tribine povodom izgradnje reciklažnog dvorišta u Velikom Trgovišću

U Velikom Trgovišću je završena izgradnja reciklažnog dvorišta, te su povodom uskorog otvorenja istoga održane dvije informativno-edukacijske tribine tribine kako bi se mještani educirali i informirali o korištenju reciklažnog dvorišta i pravilnom odvajanju otpada. Prva javna tribina je održana početkom studenog u Domu kulture, dok je druga javna tribina održana je u petak (2.12.2022.) u Dječjem vrtiću Rožica.

Obje javne tribine su održali predstavnici koncesionara EKO-FLOR PLUS d.o.o-a.

Javna tribina održana u dječjem vrtiću Rožica je na zanimljiv i djeci prilagođen način educirala najmlađe o važnosti pravilnog odvajanja otpada putem zanimljivih ilustracija i kratkog crtanog filma. Također, svim polaznicima jasličkog, vrtićkog i predškolskog odgoja su podijeljene ekukativne bojanke  ”OKOLIŠ JE ČUVATI LAKO”.  Za kraj su djeca ispunila i kratki  slikoviti anketni obrazac prilagođen upravo njima.

 

Edukativne bojanke su podijeljene i mlađim polaznicima OŠ Veliko Trgovišće.

 

Pozivnica na javnu tribinu

Općina Veliko Trgovišće  poziva sve zainteresirane mještane na javnu tribinu koja će se održati u srijedu, 2. studenog 2022. godine s početkom u 18 sati u Domu kulture (Trg Stjepana i Franje Tuđmana 5, Veliko Trgovišće).

Informativno – edukacijska tribina je namjenjena svim stanovnicima općine Veliko Trgovišće, u cilju informiranja i edukacije mještana o  korištenju reciklažnog dvorišta i  važnosti pravilnog odvajanja otpada. Održati će je predstavnici koncesionara EKO-FLOR PLUS d.o.o. -a, a nakon  informativne- edukacijske prezentacije  će mještani moći postavljati pitanja predstavnicima koncesionara  i komunalnom redaru.

Javna tribina održava se u sklopu projekta izgradnje reciklažnog dvorišta u Velikom Trgovišću koji je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda.

NOSITELJ PROJEKTA: Općina Veliko Trgovišće, Trg Stjepana i Franje Tuđmana 2, 49214 Veliko Trgovišće, Telefon: 049/236 424, e-mail: info@veliko-trgovisce.hrhttps://www.veliko-trgovisce.hr/

POSREDNIČKO TIJELO RAZINE 1: Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Radnička cesta 80, 10000 Zagreb, Telefon: 01/3717-111, e-mail:javnost@mingor.hrhttps://mingor.gov.hr/

POSREDNIČKO TIJELO RAZINE 2:Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Radnička cesta 80, 10000 Zagreb, Telefon: 01/5391 800, e-mail: kontakt@fzoeu.hrhttps://www.fzoeu.hr/

Sadržaj javne tribine je isključiva odgovornost Općine Veliko Trgovišće.

 

 

 

POTPISAN UGOVOR O IZVOĐENJU RADOVA NA IZGRADNJI

RECIKLAŽNOG DVORIŠTA VELIKO TRGOVIŠĆE

 

11. kolovoza 2021. godine  potpisan je Ugovor o izvođenju  rbayer cadova na izgradnji Reciklažnog dvorišta Veliko Trgovišće. Izvoditelj radova je MDK GRAĐEVINAR d.o.o. za graditeljstvo i usluge,   Dubrovčan 3B. Vrijednost radova  je  3.375.907,35 kn, a planiraju se završiti u roku od šest mjeseci

Radovi koji su predmet ovog Ugovora sufinanciraju se iz Kohezijskog fonda, Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., „Uspostava reciklažnih dvorišta“. 

 Savjetodavnu podršku u provedbi ovog projekta pruža Zagorska razvojna agencija  Krapina.

 

 

 

OSOBNA ISKAZNICA PROJEKTA