Preskočite na sadržaj Skip to left sidebar Skip to footer

Priroda i turizam

 

Prirodne ljepote našega kraja i turistički resursi

Općina Veliko Trgovišće smještena je na jugozapadnom rubu Krapinsko-zagorske županije na granici prema Zagrebačkoj županiji u neposrednoj blizini grada Zagreba, od kojega je udaljena svega tridesetak kilometara.

Dolinom uz rijeku Krapinu, od čije se desne obale prema zapadu prostire općina Veliko Trgovišće, prolaze važni državni prometni pravci.

Nešto istočnije od područja Općine prolazi autocesta Zagreb – Macelj (E-59) u sastavu međudržavnog prometnog Phyrnskog koridora. Istim prostorom, uz rijeku Krapinu, prolazi trasa „zagorske magistrale”, danas županijske ceste Ž-2196.

Uživajte u prirodi!

Šetnja prirodom, vožnja biciklom, jahanje, treking ili planinarenje na duže ture – kod nas sve je moguće. Trase turističkih staza s opisima kulturnih znamenitosti – uskoro!

Zagorska vinska cesta

Zagorska vinska cesta zbog konfiguracije terena prilično je krivudava, a što je najbitnije – prolazi i kroz naš kraj!

Svečanosti povodom grožđa i vina tradicionalno se održavaju nekoliko puta godišnje i svi su dragi gosti dobrodošli.

Više o zagorskoj ponudi hrane i vina:

Ugostiteljski objekti u našoj općini

Na području općine Veliko Trgovišće postoji niz ugostiteljskih objekata koji su poznati te priznati i izvan Hrvatskoga zagorja.
Naši ugostitelji rade sedam dana u tjednu, a iz bogatih jelovnika možete birati između poznatih specijaliteta i domaće autohtone kuhinje.

Hotel Restoran SE-MI

Stjepana Radića 166
49214 Veliko Trgovišće
tel: 049/237-238

Nalazi se preko puta rodne kuće dr. Franje Tuđmana. Uz gastronomsku ponudu ovaj objekt pruža i usluge noćenja. Pored objekta nalazi se sportski centar i uređeno dječje igralište.
Više:

Restoran Ribič

Zagrebačka 11
49214 Veliko Trgovišće
tel: 049/236-035

Nalazi se na samom ulazu u Veliko Trgovišće dolazeći iz smjera Zagreba, pored željezničke pruge. Objekt jamči kvalitetnu gastronomsku ponudu i ugostiteljsku uslugu.
Više:

Restoran Zelengaj

Dubrovčan 21
49214 Veliko Trgovišće
tel: 049/236-259

Nalazi se na cesti prema Tuheljskim Toplicama i Kumrovcu, točnije u mjestu Dubrovčan. Objekt ponajviše karakterizira kvalitetna gastronomska ponuda i veliko parkiralište. Ovdje možete i prenoćiti.
Više:

Seoski turizam ” Škalec”   

Mrzlo Polje 76 , Veliko Trgovišće
tel: 049/236-259 // 098/590-758

U ugodnu ambijentu obnovljenoga zagorskog sela uz uživanje u izvrsnim vinima poput graševine, rajnskog rizlinga, sauvignona ili miješanoga bijelog vina ljubazni domaćini ponudit će vam specijalitete zagorske kuhinje pripremljene na tradicionalan način. Idealno mjesto za odmor i opuštanje, šetnju i bezbrižne dječje igre.

Ribnjak Jezero

Nalazi se na ulazu u Veliko Trgovišće iz smjera Tuheljskih Toplica i Kumrovca. Ribnjakom upravlja Športsko-ribolovna udruga Jezero iz Velikog Trgovišća.
Lijepo uređen rukavac rječice Horvatske dužine je 300, a širine 15 metara s prosječnom dubinom od 2 metra. Jezero je bogato ribom pa ga nećete napustiti bez ulova. Dnevne ribolovne karte možete kupiti u bistrou na samom jezeru.
Više:

Sunčeko, kuća za odmor

Borovičkov brijeg 5a
49214 Veliko Trgovišće
tel: 049/236-100

Ova kuća za odmor nudi okus života u skladu s prirodom te pruža upravo savršenu oazu mira i autentičan doživljaj zagorskoga kraja. Okućnicu čine velike zelene površine, voćnjak i brojno drveće što vam omogućava potpuni doživljaj autohtonoga seoskog života.
Više:

 

Turistička zajednica “Biser Zagorja – čarobna priča u malom”

“Biser Zagorja – čarobna priča u malom” – Turistička zajednica područja Tuhlja, Klanjca i Velikog Trgovišća

Općina Veliko Trgovišće u suradnju sa gradom Klanjcem i Općinom Tuhelj osnovala je  Turističku zajednicu područja Tuhlja, Klanjca i Velikog Trgovišća pod sloganom “Biser Zagorja – čarobna priča u malom”.

Direktorica Turističke zajednice je Tatjana Petranović Capar.

web:  www.biserzagorja.hr

https://web.facebook.com/TuheljKlanjecVelikoTrgovisce/

Objekti za iznajmljivanje:  https://www.biserzagorja.hr/privatni-smjestaj-zagorje/privatni-smjestaj/veliko-trgovisce

Novi turistički film destinacije Zagorje – Bajka na dlanu možete vidjeti na linku:

https://www.youtube.com/watch?v=gvE4uyWHO4E&t=2s

Turistički film  Zagorje – Bajka na dlanu

https://www.youtube.com/watch?v=gvE4uyWHO4E&t=2s