Preskočite na sadržaj Skip to left sidebar Skip to footer

DVD Dubrovčan-Ravnice

Dobrovoljno Vatrogasno društvo Dubrovčan-Ravnice

 

DVD Dubrovčan-Ravnice osnovano je  6. srpnja 1980. godine, a sjedište mu je u Dubrovčanu, Dubrovčan 75a te je udruženo u VZO Općine Veliko Trgovišće. DVD ima 73 člana i 40 članova vatrogasnog podmlatka i vatrogasne mladeži.

Područje djelovanja DVD-a Dubrovčan-Ravnice je područje Općine Veliko Trgovišće. Primarno područje djelovanja DVD-a je područje koje čini 6 naselja i to Dubrovčan, Mrzlo Polje, Bezavina, Ravnice, Vilanci i Velika Erpenja. Primarno područje djelovanja DVD-a ukupne je površine od 15,83 km² s 518 domaćinstva i 1778 stanovnika.

DVD Dubrovčan-Ravnice ima uređenu salu, spremište te dvije garaže u kojima se nalaze jedno navalno vozilo, jedna auto cisterna i jedno kombi vozilo.

Vatrogasna postrojba DVD-a Dubrovčan-Ravnice koja broji 15 članova danas je opremljena modernom zaštitnom vatrogasnom opremom i vatrogasnom opremom za vatrogasne intervencije.

DVD Dubrovčan-Ravnice je u razdoblju od osnutka do danas imalo preko 80 raznih intervencija na svom području djelovanja. Na većini intervencija je sudjelovalo samo Društvo, a u pojedinima je imalo pomoć ZJVP-e iz Zaboka i ostalih vatrogasnih društava s područja VZO-e Veliko Trgovišće, ovisno o vrsti i veličini intervencije. Osim aktivnog djelovanja članova vatrogasne postrojbe u gašenju požara i spašavanju ljudi i imovine, postrojba djeluje i preventivno, pa tako sudjeluje i u drugim aktivnostima organiziranim na razini VZO-e Veliko Trgovišće

Posebnu pažnju Društvo pridaje radu s vatrogasnom mladeži. Osnovna je težnja da se okupi što više djece i mladih. Članovi vatrogasnog podmlatka sudjelovali su na različitim natjecanjima te postigli zapažene rezultate. Treba istaknuti  Županijsko natjecanje VZ KZŽ-e, koje je održano 8. 10. 2009. godine, gdje su djeca 6-12 godina osvojili 3. mjesto.

Županijsko natjecanje VZ KZŽ-e u Zlataru, 8.10. 2009.godine,

                   osvojeno 3. mjesto; djeca 6-12 godina

 

Kontakti:

DVD Dubrovčan Ravnice tel: 049 556 637

e mail: dvddubrovcanravnice1@gmail.com

Zapovjednik: Željko Vorih
0989523834
zvorih1@gmail.com

Predsjednik: Josip Slovenec
0915335353
jslovenec1@gmail.com

Tajnik: Ivica Škalec
098 344150
ivskalec@gmail.com