Preskočite na sadržaj Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

16.HODOČAŠĆE VATROGASACA U MARIJU BISTRICU

U nedjelju 31. svibnja u Mariji Bistrici po ugodnom vremenu održano je 16. hodočašće vatrogasaca u organizaciji Hrvatske Vatrogasne Zajednice. Prisustvovalo je preko 2000 vatrogasaca iz svih županija.
Pozdravnom riječju obratio se župan Krapinsko Zagorske Županije Željko Kolar. Pozdravio je prisutne te zaželio dobrodošlicu u KZŽ. Istaknuo je važnost koju vatrogasci imaju u zaštiti imovine i ljudi i za to žrtvuju svoje slobodno vrijeme. Predsjednik HVZ-a Ante Sanader zahvalio se organizatorima hodočašća.
Središnje misno slavlje u Crkvi na otvorenom blaženog Alojzija Stepinca služio je rektor Svetišta Majke Božje Bistričke Zlatko Koren.
Vatrogasna zajednica općine Veliko Trgovišće redovito učestvuje u hodočašću vatrogasaca u Mariju Bistricu, pa tako smo i ove godine hodočastili sa 30-tak članova iz sva tri DVD-a naše Vatrogasne Zajednice.
Nevezano uz hodočašće treba još spomenuti da je u subotu 30. svibnja u Gubaševom održan Kup grada Zaboka na kojem je učestvovalo tridesetak ekipa, a iz VZO Veliko Trgovišće učestvovale su tri ekipe, i to iz DVD Veliko Trgovišće muška „A“ i „B“, ekipa, te iz DVD Dubrovčan-Ravnice muška „A“ ekipa. Od zapaženih rezultata treba spomenutu osvojeno prvo mjesto muške „B“ ekipe iz DVD Veliko Trgovišće čime su osvojili prijelazni pehar.

13 15