Preskočite na sadržaj Skip to left sidebar Skip to footer

Porez na nekretnine

POŠTOVANI GRAĐANI 

Temeljem članka 20. stavak 2. Zakona o lokalnim porezima (NN 115/16) koji je stupio na snagu 1. siječnja 2017. godine, sve jedinice lokalne samouprave, pa tako i općina Veliko Trgovišće, dužne su uvesti i naplaćivati porez na nekretnine.

Porez na nekretnine uvodi se od 1.1.2018.

STOGA SE OVIM PUTEM POZIVAJU VLASNICI I KORISNICI NEKRETNINA NA PODRUČJU OPĆINE VELIKO TRGOVIŠĆE

da, radi ustrojavanja i vođenja Evidencije, te radi pravilnog utvrđivanja činjenica bitnih za donošenje rješenja o porezu na nekretnine i zaduživanja obveznika plaćanja poreza,  najkasnije do 31.08.2017. godine dostave podatke o nekretninama i poreznim obveznicima koristeći priložene obrasce, posebno za svaku adresu nekretnine odnosno katastarsku česticu.

Člankom 59. Zakona o lokalnim porezima propisano je da ako porezni obveznik ne dostavi tražene podatke ili se oni bitno razlikuju od podataka kojima raspolaže općina Veliko Trgovišće, a koji su dobiveni od Državne geodetske uprave, Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja RH i Ministarstva financija RH – Porezne uprave, porezna obveza će se utvrditi na osnovi podataka kojima raspolaže Općina s najvišim koeficijentima utvrđenim Zakonom za stanje i dob nekretnine.

 SKREĆE SE STOGA POZORNOST SVIM OBVEZNICIMA DA DOSTAVE TOČNE PODATKE O NEKRETNINAMA KAKO SE NE BI DOVELI U SITUACIJU DA SE PRIMJENJUJE NAJVIŠI KOEFICIJENTI ZA OBRAČUN.

Popunjeni obrazac molimo vratiti na adresu općine Veliko Trgovišće osobnom predajom radnim danom u vremenu od 7:00-15:00 sati, putem pošte  ili elektroničkim putem na e-mail adresu jasminka@veliko-trgovisce.hr.

U slučaju potrebe pomoć u ispunjavanju obrazaca i dodatne informacije možete zatražiti putem navedenog e-maila, ili na tel:  354-015, 315- 187, 236 424,  ili osobno u Jedinstvenom upravnom odjelu.

Obavijest obveznicima za dostavu podataka – Porez na nekretnine

 OBRAZAC ZA PRIJAVU POREZA NA NEKRETNINE