Preskočite na sadržaj Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

DAN OTVORENIH VRATA DVD-A VELIKO TRGOVIŠĆE

U svrhu promocije dobrovoljnog vatrogastva, prvenstveno među mladima ali i svim ostalim mještanima, DVD Veliko Trgovišće organizirao je 12.05.2017 godine Dan otvorenih vrata.  U prijepodnevnim satima je u suradnji s tvrtkom Jumicar na igralištu OŠ Veliko Trgovišće provedena akcija iz  Programa prometne kulture za učenike drugih razreda OŠ Veliko Trgovišće i OŠ Đure Prejca iz Desinića.  Učenicima je prezentirana vatrogasna djelatnost i oprema, vježba s vatrogasnim brentačama i upotreba aparata za početno gašenje požara.  Od 13 sati nadalje posjetitelji su mogli razgledati vatrogasni dom, vatrogasna vozila i opremu kojom raspolaže DVD Veliko Trgovišće.  Prvi su nam u goste došli oni najmanji, djeca iz DV Rožica, i u sekundi okupirali cijeli vatrogasni dom.  Bili su vrlo znatiželjni a naravno najviše im se sviđalo gađati vodom iz brentača. Zahvaljujemo njima, njihovim tetama, limačima iz NK Zagorac, te svim ostalima koji su nas posjetili i pokazali interes za naš rad.

 

U sklopu obilježavanja “Svibnja – mjeseca zaštite od požara” te proslave Dana općine Veliko Trgovišće Vatrogasna zajednica općine Veliko Trgovišće organizirala je dana 14. 05. 2017 godine Javnu vatrogasnu vježbu na objektima Stolarije Lovrek u Dubrovčanu.

Cilj vježbe bila je provjera operativne spremnosti svih DVD-a iz VZO Veliko Trgovišće, a glavni zadaci vježbe gašenje požara unutarnjom navalom, izvlačenje ozlijeđenih radnika iz ugroženog prostora, te zaštita okolnih stambenih objekata. Vježbu je osmislio i njome zapovjedao Željko Vorih, zapovjednik domaćina ove vježbe, DVD-a Dubrovčan Ravnice. U vježbi je sudjelovalo 30 vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila, a pozorno su je pratili predsjednik VZKZŽ Ivica Glas, predsjednik VZO Veliko Trgovišće Ivica Filipec, zapovjednik VZO Veliko Trgovišće Mladen Matković, načelnik općine Veliko Trgovišće Robert Greblički i brojni mještani.