Preskočite na sadržaj Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

DVD “VATROGASAC” STRMEC SUDJELOVAO U SANACIJI POTRESOM POGOĐENIH PODRUČJA

Naši vatrogasci, članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva “VATROGASAC”Strmec, priključili su se hvalevrijednoj solidarnosti pojedinaca, tvrtki, ustanova, udruga i svih ostalih  kako bi pomogli tamo gdje je u ovim trenucima pomoć najpotrebnija.

Pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva “VATROGASAC” Strmec prikupili su građevinski materijal (crijep, ciglu, letve elemente za dimnjake, foliju i drugi potreban  materijal) od članova DVD-a  i ostalih mještana. Samo Društvo  također je  izdvojilo  novčana sredstva za nabavku materijala. U donaciji potrebnog materijala sudjelovala  je i naša općina a Trgokom je omogućio  prijevoz svojim kamionom.

U  ispomoć radi saniranja posljedica  potresom oštećenih objekata i rasčišćavanja terena krenulo  je u nedjelju 03. siječnja 2021. godine 14 pripadnika DVD-a “Vatrogasac” Strmec. Strmečkim vatrogascima pridružila se ekipa iz Gornje Jelenske, 13 dobrovoljaca, također s donacijom u  građevinskom materijalu. Svi zajedno radili su na sanaciji krovova, dimnjaka, popravcima  objekata i rasčišćavanju.

Odlazak radi  pomoći u sanaciji  potresom stradalih područja  planiran  je kroz izravan kontakt  vodstva DVD-a  i  čelnika  općine Majur, koji su se izjasnili o potrebi za materijalom,   što i gdje trebaju.  Pomoć  je pružena na području općine Majur i u okolnim mjestima. Cijelo je područje općine Majur jako stradalo.

Potrebe na terenu su velike pa ovisno o procjeni situacije članovi Društva planiraju, u okviru daljnjih potreba i mogućnosti, uključiti se u pružanje pomoći.

Vodstvo DVD-a “Vatrogasac” Strmec zahvaljuje načelniku općine Robertu Grebličkom na osiguranim novčanim sredstvima za  nabavku  znatnog  dijela materijala te organizaciji prijevoza.

 

Pripadnici Društva i ovom prilikom dokazali su koliko imaju osjećaja  i veliko srce za pružanjem pomoći  potrebitima. Istovremeno,  na svojem području djelovanja, imaju teško oštećenu  kapelu Majke Božje  na Strmcu, stradale u istom potresu 29. prosinca 2020. godine.  Članovi Društva odmah nakon potresa obišli su kapelu te zaštitili pristup do objekta, s obzirom da bi uslijed  narušene statike i teškog oštećenja te stalno prisutnih potresa, moglo doći  do urušavanja tornja s krovnom konstrukcijom. Kako bi se unutrašnjost zaštitila od prodora vode hrabri vatrogasci sanirali su mjesta  na krovištu na kojima je bio oštećen crijep.

Po pozivu mještana obavili su niz intervencija radi sanacije posljedica koje je prouzrokovao potres a naviše je bilo sanacija dimnjaka.

Vodstvu  i članovima DVD-a  veliko hvala na  svemu dobrom što svakodnevno dragovoljno čine za sigurnost svih  mještana i šire.