Preskočite na sadržaj Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

IZLET I UPOZNAVANJE DJECE OSNOVNE ŠKOLE SA POVIJESNIM I KULTURNIM ZNAMENITOSTIMA VELIKOG TRGOVIŠĆE TE DRUŽENJE UZ TRADICIONALNE SPORTSKE IGRE

Djeca Osnovne škole Veliko Trgovišće zajedno sa djecom područnih škola Strmec i Dubrovčan će dana 02.05.2014.g. organizirano posjetiti Rodnu kuću prvog hrvatskog predsjednika Dr.Franje Tuđmana i “Spomen školu”  koju je i sam pohađao za vrijeme svog osnovnoškolskog obrazovanja. Djeca će biti upoznata i sa ostalim povijesnim i kulturnim znamenitostima svog mjesta, nakon čega će se druženje nastaviti u Sportskom parku i Pony centru. Sportske će se aktivnosti sastojati od tradicionalnih igri kao što su: kotačkanje, potezanje mosora, skakanje u vrećama, potezanje konopa, bacanje potkove i igranje odbojke (s pomoću balona napunjenog vodom), te jahanje u Pony centru pod stručnim vodstvom.

Uz druženje i sportske aktivnosti djeca će biti upoznata sa funkcioniranjem starinske krušne peći, te će biti aktivni sudionici radionice pečenja kukuruznog kruha i peciva pod stručnim vodstvom pekare Horvat.

Upoznat će ih se i sa domaćim proizvodima kao što su med proizvođača OPG Kraljev med i mlijeko proizvođača OPG Rožić.