Preskočite na sadržaj Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Izvanredan nastup našeg zagorskog strijelca Martina Oborovečkog u Beogradu

Ovog vikenda u Beogradu je održan 42. Grand Prix Beograda na kojem je sudjelovalo 297 strijelaca iz 17 zemalja, sa ukupno 640 izlazaka na vatrenu liniju.
Martin Oborovečki član SD Veliko Trgovišće je prvog dana natjecanja postigao 619,9 krugova i s tim rezultatom osvojio 17. mjestu među 80-tak seniora dok mu je taj rezultat donio 8. mjesto u njegovoj kategoriji juniora.

Drugog dana Martin je popravio rezultat s 621,1 krugova i u konkurenciji seniora zauzeo izvanredno 13. mjesto. Tako je iza sebe ostavio
nekoliko osvajača medalja s prvenstva Europe i učesnika olimpijskih igara u Londonu i Riu, ( Nagy i Kapas HUN, Balaz SVK, Koziuk UKR, Markoja SLO, i Đurković i Čerina CRO).

Uz solidan nastup na početku sezone na Salona DC Open-u i 41. Trofeju Mladosti održanom prošlog vikenda u Zagrebu, Martin se kao jedini strijelac u kategoriji muških iz zagorja nalazi na rang listi ESC, Europske streljačke federacije, i rang listi ISSF, međunarodne streljačke federacije pa je ovim nizom odličnih rezultata poprilično popravio plasman na listi najboljih strijelaca Europe i Svijeta.

Ujedno je ovog vikenda U Zagrebu 9. prosinca 2017. pod organizacijom SK Kustošija održano međunarodno natjecanje, jubilarni 20. turnir Zagrebačke nade i prijatelji, u gađanju ISSF zračnim oružjem. Natjecanje je održano u kategorijama kadeta i kadetkinja, te mlađih kadeta i kadetkinja, a u gađanju zračnom puškom nastupili su i strijelci Streljačkog društva Veliko Trgovišće.

Veseli nas što su na ovom natjecanju briljirali naši najmlađi strijelci.

David i Petra zlatni, Stela brončana

U konkurenciji kadeta pobjedu je sa 200,4 kruga odnio David Bunčec (Veliko Trgovišće), drugoplasirani je bio Mihajlo Tešić (Geofon, BIH) sa 200,0 krugova, dok je s rezultatom od 198,2 krugova brončanu medalju osvojio Tin Živčić (Duga Resa). Od ostalih SDVT kadeta Karlo Poštek (192,4) bio je 11., dok je Denisu Sinkoviću (188,6) pripalo 18. mjesto.

Kod kadetkinja je s ukupno najboljim rezultatom od 203,6 krugova prvo mjesto osvojila Dorotea Antolić (HASK Mladost), srebro je osvojila Maja Borić (Geofon, BIH) sa 200,9 krugova, dok je s istim rezultatom ali slabijom zadnjom serijom treća bila Maša Maletić (Trnje). Od kadetkinja Streljačkog društva Veliko Trgovišće najuspješnija je bila Petra Petak (197,5) na 10. mjestu, Karla Bartolović (194,4) bila je 16., Marta Kolarić (186,5) osvojila je 24., a Stela Čuk (184,5) 27. mjesto.

U konkurenciji mlađih kadetkinja zlatnu je medalju sa 197,5 krugova osvojila Petra Petak (Veliko Trgovišće), ispred drugoplasirane članice HASK-a Mladosti Ive Lemo (194,3), dok je sa 184,5 krugova broncu osvojila Stela Čuk (Veliko Trgovišće).

Fotogalerija….