Preskočite na sadržaj Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

IZVANREDNI USPJESI ZAGORSKIH STRIJELACA U GAĐANJU SAMOSTRELOM FIELD U FRANCUSKOJ

U  francuskom Châteaurouxu ovog vikenda održano je natjecanje u gađanju samostrelom FIELD gdje je  nastupila i Hrvatska samostrelska reprezentacija.

U sastavu reprezentacije su i četiri zagorska predstavnika, strijelci Martin i Mihaela Oborovečki i Petra Petak , te Damir Oborovečki u vodstvu Hrvatske reprezentacije samostrelom.

Na natjecanju su još nastupili Željko Tijan iz SD “Dubrava 1094” i Iva Popović-Gecan iz SD Ivanić Grad te Pero Stojnić u vodstvu reprezentacije. 

U oba dana natjecanja svojom kvalitetom dominirali su Martin i Mihaela Oborovečki. Prvog dana oni su nakon discipline  IAU Classic IR 600 imali potpuno poravnate rezultate, i u ukupnom poretku zauzeli prvo i drugo mjesto, što im je u njihovim kategorijama muških i žena donjelo zlatno odličje. 

Željko Tijan osvojio je treće mjesto u kategoriji veterana,

Petra Petak peto a Iva Popović-Gecan sedmo mjesto u kategoriji juniora.

U disciplini Match Play gdje su pravo nastupa izborilo prvih 16 natjecatelja u ukupnoj kategoriji, u kojoj je spretniji bio Martin Oborovečki. Odličnim nastupima izborio je meč za zlatnu medalju gdje je vrlo tijesno nakon izjednačenog rezultata 4:4 u sljedeće tri strelice Martin s rezultatom 28 za jedan krug izgubio dva boda pa mu je tako izmaknula zlatna medalja te je osvojio drugo mjesto. Mihaela je u ovoj disciplini u prvom krugu Match Playa zapela u ogledu sa Christoffelom Pascalom bivšim prvakom svijeta iz 2012. g. gdje je u neizvjesnoj borbi do samog kraja nakon izjednačenja 3:3 u zadnjoj seriji Pascal bio spretniji i dobio meč s rezultatom 5:3.

 

Drugog dana natjecanja preostao je drugi meč IAU Classic IR600 gdje su u kategoriji žena Mihaela osvojila prvo mjesto a Martin u kategoriji muških drugo mjesto. Željko Tijan kod veterana osvojio je 5. mjesto, Petra Petak kod juniora 5.mjesto a Iva Popović-Gecan 7. mjesto. 

Tako su od šest osvojenih medalja za Hrvatsku reprezentaciju pet osvojili brat i sestra Oborovečki, čime su i nakon veoma uspješnih nastupa i osvojenih medalja na Volga kupu u Rusiji potvrdili svoju dominaciju u vrhu svjetskog samostrelskog sporta.