Preskočite na sadržaj Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

MARTIN OBOROVEČKI VICEPRVAK SVIJETA U SAMOSTRELU

Od 04.-10.08.2014. u Frankfurtu /Main u Njemačkoj održavalo se 17. svjetsko prvenstvo u samostrelu na kojem je nastupila i Hrvatska reprezentacija za koju je po prvi put nastupio i naš Martin Oborovečki, član Streljačkog društva Veliko Trgovišće.

Kao uvod u svjetsko prvenstvo, održan je Frankfurt kup na kojem je nastupilo 60-tak strijelaca u 5 kategorija, na kojem je hrvatska reprezentacija osvojila ukupno 7 medalja, od čega dvije zlatne, a druga najuspješnija reprezentacija iza naše bila je reprezentacije Rusije. Martin Oborovečki je u kupu osvojio srebrnu medalju u kadetskoj konkurenciji sa 835 krugova, iza prvoplasirane Lolite Kochetove (RUS) sa 863 kruga.

U muškoj konkurenciji Andrej Krstinić je sa 845 krugova osvojio prvo mjesto, drugi je bio Domagoj Pereglin sa istim brojem krugova ali sa manje strogih centara, dok je treće mjesto osvojio Andrey Tertycjny (RUS) sa 851 krugom.

U ženskoj konkurenciji prva je bila Valentina Pereglin sa 864 kruga, što je najbolji rezultat natjecanja, druga je bila Tifanie Troulliet (FRA) sa 847 krugova, a treća Olgla Klimova (RUS) sa 845 krugova.

Na samom svjetskom prvenstvu Hrvatska je osvojila ukupno 8 medalja, te je po broju osvojenih medalja u field samostrelu ostala najjača nacija, dok je po broju zlatnih prva Njemačka sa 5, Hrvatska 3, a Rusija 2. Jaka Francuska osvojila je ukupno  5 medalja, ali ni jednu zlatnu.

Od naših reprezentativaca zlatnu medalju osvojili su muški ekipno, žene ekipno i juniori ekipno, srebrnu medalju Valentina Pereglin  i Martin Oborovečki, a brončanu medalju Valentina Kozumplik i Andrej Krstinić.

Čestitamo svim reprezentativcima, a posebno našoj mladoj nadi Martinu Oborovečkom, debitantu koji je premašio sva očekivanja i postigao ovako sjajan rezultat, na ponos svoje obitelji, Streljačkog  društva, Općine, Županije i Lijepe Naše.

Bravo!