Preskočite na sadržaj Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Mažoretkinje Dubrovčan okitile se europskim medaljama!

Od 22. do 23.06. Mažoretkinje Dubrovčan sudjelovale su na Europskom kupu koji se u sklopu Europskog mažoret prvenstva održavalo u Novigradu Istarskom. Sudjelovalo je ukupno 480 mažoretkinja odnosno 40 tak klubova iz Češke i Poljske te 2 kluba iz Hrvatske, Plesni klub Barbara iz Zagreba i Mažoretkinje Dubrovčan.

“Predstavile smo 8 koreografija u 3 dobne skupine, kadeti, junori i seniori te osvojili 7 medalja što je s obzirom na veliku (i jaku) konkurenciju veliki uspjeh za udrugu.

U juniorskoj velikoj modernoj koreografiji sa štapom naše su djevojke osvojile 1. mjesto u jakoj konkurenciji te dobile i dodatne bonifikacije za zahtjevne i teške elemente štapom kao i pohvalu iz vrha češkog saveza kako naša ekipa ima odlične teme koreografija.

Juniorke su također osvojile i 2.mjesto za veliku tradicionalnu te mini koreografiju sa štapom i 3.mjesto za juniorski trio. Imamo još jednu medalju u skupini juniorki koja je za svaku pohvalu jer se naša solistica izborila za 4.mjesto u velikoj konkurenciji od ukupno 13 Čehinja i Poljakinja. Od naše najmlađe ekipe na natjecanju bile su tu kadetkinje koje su u duo modernoj formaciji osvojile 3.mjesto te seniorke sa atraktivnom  mini modernom koreografijom na 7.mjestu

Ime Dubrovčan i Veliko Trgovišće moglo se često čuti u dvorani a poseban trenutak je bio kad se izvodila hrvatska himna među 40 tak čeških i poljskih klubova te 2 hrvatska.

Napravili smo odličnu promociju našeg mjesta posebno što dolazimo iz male sredine a inozemni klubovi su većinom iz većih gradova.

Zahvalni smo što smo imali priliku natjecati se sa konkurentnim inozemnih klubovima te nam je velika želja otići na Svjetsko prvenstvo i nadamo se da ćemo imati mogućnosti i potpore za to”, ističe Predsjednica Udruge Mažoretkinje Dubrovčan Valentina Večerić-Gorupić.

Ovaj program sufinanciran je sredstvima iz Javnog natječaja za financiranje projekata udruga koje provode javne potrebe u društvenim djelatnostima u 2022. godini, a kojeg realizira Općina Veliko Trg

ovišće.