Preskočite na sadržaj Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

MAŽORETKINJE DUBROVČAN PONOSNE SE VRATILE IZ CRNE GORE

Mažoretkinje Dubrovčan - Crna Gora8Od 25. do 26.06.2016. godine u Baru u Crnoj Gori održavalo se međunarodno natjecanje mažori timova na kojem su nastupile i Mažoretkinje Dubrovčan.

Naše mažoretkinje stigle su 25.06. ujutro i nakon cjelonoćnog putovanja odmah se spremile za cjelodnevno natjecanje u sportskoj dvorani Topolica u Baru. Svojim sjajnim odorama i pojavom zasjenile su tradiciju mažoret plesa i odlično se plasirale među konkurencijom između 8 zemalja. Od 10 prijavljenih koreografija, Mažoretkinje Dubrovčan vratile su se kuci sa čak 8 osvojenih medalja. Seniorke su osvojile 1 zlato i 3 bronce, a juniorke 1 zlato, 1 srebro i 2 bronce.

Putovanje je bilo naporno ali to ih nije omelo da se odazovu dočeku pod šatorom u Zelengaju gdje su stigle u nedjelju iza ponoći i u civilnim uniformama odradile još jedan nastup nakon punih 12 sati putovanja.

Slijedećeg ih vikenda očekuje tradicionalno cjelodnevno druženje i roštiljada na koju se svake godine odazove vise od stotinu gostiju koje čine djeca plesači sa svojim roditeljima.      Sve to omogućava im predsjedništvo koje ulaže velike napore u organizaciju rada i animaciju djece u nastojanju da ih se održi na okupu, da zajedništvom i željom za boljim rezultatima daju sve od sebe i da manje vremena provode zatvoreni u kućama i pred tv-om, na mobitelima i igricama, a da više vremena provode u zajedničkim druženjima i aktivnom životu koje na kraju pozitivno utječe na cijelu društvenu zajednicu.