Preskočite na sadržaj Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

MAŽORETKINJE DUBROVČAN JOŠ JEDNOM OSVOJILE KUP HRVATSKE!

Protekli vikend Mažoretkinje Dubrovčan sudjelovale su na 9. Državnom prvenstvu mažoretkinja koje se održavalo puna dva dana u Športskom centru Kutina. 

Od 12 otplesanih koreografija Mažoretkinje Dubrovčan osvojile su 11 medalja, 9 zlatnih, 1 srebrna i 1 brončana. U kategoriji  juniora: defile, velika tradicionalna, velika moderna, mini moderna, solo štap, trio štap. Sve zlatne medalje u skupini juniora omogućile su osvajanje Kupa Hrvatske! 

Kadeti su osvojili medalje u kategorijama: velika tradicionalna i duo štap, dok su seniorke osvojile medalje u kategorijama mini moderna batonflag, trio pompon te mini tradicionalna.

Mažoretkinje Dubrovčan ponosne su vlasnice seniorskog Kupa Hrvatske koji im je pripao u trajno vlasništvo budući da su ga osvojile tri godine zaredom, zatim Kadetskog Kupa Hrvatske osvojenog prije nekoliko godina u Crikvenici te sada još i Juniorski Kup.

Osim novih koreografija koje su se vrijedno slagale od početka godine predstavljene su i nove tradicionalne haljine i kape. Svaku sezonu udruga ulaže u novu opremu i naše djevojke ostaju zamijećene na plesnom podiju. 

Konkurencija je bila jako velika no naš veliki trud i doprinos trenera, predsjedništva i roditelja itekako se isplatio i neizmjerno smo zahvalni svima na trudu i predanosti. Naše djevojke zrače, odišu toplinom, znanjem, upornošću i s prekrasnim osmijehom na licu nižu nevjerojatne uspjehe za našu udrugu i s ponosom predstavljaju ime Dubrovčana i Velikog Trgovišća te ga promoviraju kao dio Bajke na dlanu – ponosna je na ostvarene rezultate predsjednica Mažoretkinja Dubrovčan Valentina Večerić Gorupić.

Program je realiziran uz pomoć sredstava odobrenih od strane Općine Veliko Trgovišće u sklopu financiranja projekata udruga s područja općine Veliko Trgovišće.