Preskočite na sadržaj Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

NASTAVAK PROJEKTNIH AKTIVNOSTI U SKLOPU LOKALNOG VOLONTERSKOG CENTRA „ORKAS“

Udruga mladih Feniks zajedno s partnerima, Gradom Oroslavjem, Gradom Donja Stubica, Općinom Stubičke Toplice, Općinom Veliko Trgovišće, Općinom Jakovlje, Osnovnom školom Oroslavje, Srednjom školom Oroslavje i Centrom za socijalnu skrb Donja Stubica uspješno je prijavila nastavak projekta „Lokalni volonterski centar Orkas 4.0“, a u provedbu projekta uključene su i dvije nove partnerske organizacije, Osnovna škola Matije Gupca Gornja Stubica i Osnovna škola Marija Bistrica. Riječ je o nastavku istoimenog projekta koji je započeo u kolovozu 2015. godine, obzirom da je kroz provedene aktivnosti utvrđena potreba za daljnjim razvojem projekta te postojanje velike zainteresiranosti građana za uključivanje u projektne aktivnosti.

Projekt je financiran sredstvima dodijeljenim putem natječaja Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u iznosu od 90.000,00 kn. Provedba projekta Lokalni volonterski centar „Orkas“ 4.0 počela je 1. kolovoza 2018. godine i traje do 31. srpnja 2019. godine.

Opći cilj projekta odnosi se na doprinos sustavnom razvoju volonterstva kroz djelovanje Lokalnog volonterskog centra „Orkas“ u područjima promocije i razvoja volonterstva, edukacije organizatora volontiranja, volontera i građana o volonterstvu te razmjene informacija o ponudi i potražnji volonterskog rada. Budući da je tijekom trogodišnje provedbe projekta Udruga stekla uvid u problem pronalaženja odgovarajućih volontera u odnosu na potrebe organizatora volontiranja i obrnuto, nastavkom provedbe projektnih aktivnosti u četvrtoj godini, kao što su edukacija građana putem radionica „Volonterski menadžment u zajednici“ i „Volontiranje na kvadrat“, Udruga mladih Feniks aktivno će raditi na rješavanju spomenutih problema kroz osnaživanje i podizanje opće svijesti o volonterstvu u lokalnim zajednicama Oroslavja, Donje Stubice, Stubičkih Toplica, Velikog Trgovišća i Jakovlja.

U sklopu projekta organizirat će se Četvrti festival volonterizma, kao i razne volonterske akcije te će se nastaviti volonterski program pružanja pomoći u učenju – instrukcije za djecu iz socijalno i materijalno ugroženih obitelji. S ciljem razmjene iskustava volonterskih centara i organizatora volontiranja, organizirat će se i konferencija „Tragovima volonterstva“, u sklopu koje će organizatori volontiranja moći razmijeniti svoja volonterska iskustva te istaknuti primjere dobre prakse kako bi se na taj način pridonijelo kako promociji i razvoju volontiranja, tako i daljnjem radu i djelovanju lokalnih volonterskih centara te potaknulo i ostale dionike na organiziranje i provođenje volonterskih akcija i programa. U navedenim aktivnostima sudjelovat će udruge i volonteri s područja obuhvaćenog projektom. O svim planiranim aktivnostima građani će biti detaljnije obaviješteni putem lokalnih medija te web i Facebook stranice Lokalnog volonterskog centra „Orkas“ i Udruge mladih Feniks.

Prezentacija_Radni sastanak partnera