Preskočite na sadržaj Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

NOVI USPJESI HRVATSKIH STRIJELACA U NJEMAČKOJ

Ovog vikenda u Hausenu (GER), održano je natjecanje Räuberland-Cup  u gađanju samostrelom FIELD  Nastupila je skupina hrvatskih strijelaca koji će nastupiti i na EP-u u Estoniji (Pärnu)  U sastavu Hrvatske reprezentacije, strijelci SD Veliko Trgovišće Martin i Mihaela Oborovečki i Karla Bartolović  između devet ekipa iz europe.

Prvoga dana gađalo se ekipno u jedinstvenoj konkurenciji pa je prva ekipa Hrvatske (Krstinić, Martin i Mihaela Oborovečki) osvojila 1. mjesto, druga ekipa (Tijan, Mofardin i Borak) je osvojila peto mjesto  između devet ekipa iz europe. 

Pojedinačno u muškoj konkurenciji pobjeda je pripala Andreju Krstiniću (1.717 krugova). Kod žena do 2. mjesta je stigla Mihaela Oborovečki sa 1.650 krugova. Kod juniora 1. mjesto je zabilježio Martin Oborovečki 1.682 kruga, treći je bio Oliver Mofardin sa 1.674 krugova, Ivan Borak je bio 7. sa 1.615 krugova dok je Karla Bartolović bila 8. sa 1.528 krugova. Željko Tijan je kod mlađih seniora osvojio 3. mjesto sa 1.626 krugova. 

Vođa puta i trener na ovom natjecanju bio je Damir Oborovečki.

 Time su na samom početku sezone dokazali kvalitetu Hrvatske reprezentacije i bez nekih ponajboljih samostrelaca iz nase vrste.

Na natjecanju je debitirala Karla Bartolović, koja je i prvog i drugog dana otpucala vlastite rekorde a u ukupnom plasmanu pretekla pet strijelaca iz Austrije i Njemačke koji se ovom disciplinom bave nekoliko godina.

 

Više o ovom natjecanju kao i fotografije možete skinuti na linku sa stranica Hrvatske samostrelske reprezentacije;

 http://www.crossbow-croatia.hr/natjecanja_hausen_2018.htm