Preskočite na sadržaj Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE VELIKO TRGOVIŠĆE

OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE VELIKO TRGOVIŠĆE

Dana 14.svibnja općina Veliko Trgovišće slavi svoj dan, čiji se datum veže uz rođenje prvog predsjednika neovisne, demokratske i suverene Republike Hrvatske.

Svečanost obilježavanja Dana općine započela je u 10 sati kada je izaslanstvo općine na čelu sa općinskim načelnikom Zdravkom Vutmej, dipl.ing i predsjednikom općinskog Vijeća Rudolfom Kontrec položilo vijence i zapalilo svijeće kod rodne kuće dr.Franje Tuđmana i centralnog Spomenika na Trgu Stjepana i Franje Tuđmana. U 10,30 sati služila se Sveta misa u župnoj crkvi Blažene Djevice Marije od 7 žalosti, iza čega je u 11,30 sati u Domu kulture održana Svečana sjednica Općinskog vijeća. Načelnik općine se obratio prisutnima, te ukratko iznio najvažnije investicije u proteklih godinu dana. U proteklih godinu dana ostvareni su prihodi u iznosu od 8.263.675,00 kuna , a rashodi u iznosu od 7.767.168,00 kuna. U 2011.godini realizirani su programi Održavanja komunalne infrastrukture, izgradnje komunalne infrastrukture, program za potrebe socijalne skrbi, program zadovoljavanja javnih potreba u športu i program zadovoljavanja javnih potreba u kulturi. Također treba spomenuti i program javnih potreba u predškolskom odgoju DV “Rožica”, program vatrogasne i civilne zaštite, otplata kredita za izgradnju komunalne infrastrukture i program sakralnih objekata. U realizaciji navedenih programa najviše se radilo na održavanju komunalne infrastrukture i to na području svih naselja. U izgradnji komunalne infrastrukture izvodili su se radovi na izgradnji kanalizacije u ulici K.Š.Đalskog u Velikom Trgovišću, izgradnji javne rasvjete u naselju Domahovo, izgradnji sekundarnog vodovoda u Mrzlom Polju dva ogranka. Investiralo se i u izradu projektne dokumentacije sustava javne odvodnje Veliko Trgovišće, vodovodne mreže za naselje Velika Erpenja, u izradu tehničke dokumentacije te se izvršila priprema zemljišta za izgradnju mrtvačnice na groblju i crkvi “Sveta tri kralja” i javne rasvjete na groblju u Velikom Trgovišću.

Svečanoj sjednici nazočila je i vršiteljica dužnosti Župana Krapinsko-zagorske županije gđa. Sonja Borovčak koja se prisutnima obratila sa par riječi, te istaknula vrlo dobru suradnju između županije i općine Veliko Trgovišće, te kako se nada da će i u budućnosti ta suradnja biti na zavidnom nivou. Prisutnima se obratio i saborski zastupnik, gosp.Željko Kolar, koji je napomenuo kako je s obzirom na krizna vremena, općina Veliko Trgovišće uspjela ispuniti velik dio zahtjeva svojih građana. Od uvaženih gostiju sjednici su još prisustvovali gosp.Ivan Tuđa, gradonačelnik Oroslavja, gosp.Andrija Smetiško, načelnik Lobora, gosp. Armando Slaviček načelnik Tuhlja, gosp.Darko Kralj, načelnik Luke i gosp.Žarko Tušek, predsjednik ŽO HDZ-a.

Na sjednici su dodjeljene nagrade i druga javna priznanja građanima i pravnim osobama za naročite uspjehe na području gospodarskog i društvenog života od značaja za općinu Veliko Trgovišće.

Grb općine Veliko Trgovišće dodjeljuje se za postignute rezultate u razvoju gospodarstva “MDK”GRAĐEVINAR i trgovina iz Mrzlog Polja, nagrada općine dodjeljuje se za osobite uspjehe postignute u športskim takmičenjima Luciji Karajica, plaketa općine za istaknuto zalaganje i postignute uspjehe na unapređenju lovstva dodjeljuje se Milivoju Kralj, za postignute uspjehe u razvoju društvenih odnosa i unapređenju športa dodjeljuje se Damiru Oborovečki i Robertu Špoljar, pohvalnica općine za istaknuto zalaganje i postignute uspjehe u radu Općinske udruge umirovljenika dodjeljuje se Katici Tišlar, za istaknuto zalaganje i postignute uspjehe na unapređenju lovstva dojeljuje se Miji Mikuljan, Mladenu Besednik, Josipu Kralj, Josipu Plečko i Milanu Štefanović, a za istaknuto zalaganje i postignute uspjehe na unapređenju hrvatskog folklornog amaterizma gđici Ivi Cvetko.