Preskočite na sadržaj Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

POMOĆ ZA OBITELJ DUKARIĆ

Prije hladnih vremena osigurajmo dom za dvije djevojčice i njihove roditelje.

 

Snovi o novom domu ponekad se ljuljaju na rubu nade i očaja, baš kao i u ovoj priči o obitelji Dukarić, čije su borbe urezane u same zidove skromnog prebivališta. Neprekidno ih prati teška životna sudbina i vjerujemo da jednostavno nisu imali sreće. Njihova drvena kućica škripi od težine težnji, odjekuje smijehom i suzama djevojčica, starih sedam mjeseci i dvije godine, koje, unatoč oskudnim životnim prilikama, pronalaze ljepotu u najjednostavnijim radostima, nesvjesne teškog tereta koji nose njihovi roditelji. A oni su, prema mišljenju Centra za socijalnu skrb i patronažne sestre, vrlo brižni roditelji i dobro skrbe za djevojčice. No, životni uvjeti su postali sve teži, stoga je Općina Veliko Trgovišće, odlukom Vijeća proglasila nekretninu u vlasništvu Općine smještajem za socijalno ugroženu obitelj i osigurala joj priključke. Obitelj trenutno živi u Mrzlom Polju, gdje se nalazi i kuća u koju će useliti. Sve unutarnje radove obavlja otac uz pomoć nekolicine ljudi, a prvo je uredio dječju sobu. No, od cilja je još daleko. Kako su uvjeti u kojima su djevojčice živjele, u jednom trenu postali kamen spoticanja, one su privremeno smještene u sigurnije uvjete, a da bi se vratile kući, obitelj mora do 2. studenoga osigurati uvjete za život. Vremena je sve manje, a dolaze i hladniji dani. Stoga nam je potrebna pomoć svih dobrih ljudi, da pomognu ili radovima ili doniranjem namještaja ili pak financijski. Kupaonu i električne instalacije će osigurati poduzetnici s područja općine, a vas ostale molimo da pomognete.

Namještaj molimo da donirate upotrebljiv, onakav kakav biste stavili u svoj dom, a prije odluke o donaciji, možete nazvati broj 099 323 63 63, kako bi provjerili je li već prikupljeno ono što bi mogli donirati. Novčane uplate, onoliko koliko možete odvojiti, molimo da uplatite na:

broj žiro računa Društva Naša djeca Veliko Trgovišće: HR7223600001102172923,

model: 00

poziv na broj: 10-13-2023

opis plaćanja – Prikupljanje sredstava za potrebitu obitelj Dukarić

Hvala svakome od Vas tko će odvojiti vrijeme da pomogne na bilo koji način da obitelj za malo više od dva tjedna ponovno bude na okupu. Jer na kraju, dom nisu samo četiri zida i krov, već utočište sigurnosti i ljubavi, koje ova obitelj ima napretek.