Preskočite na sadržaj Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

POSJET PREDSJEDNICE REPUBLIKE VELIKOM TRGOVIŠĆU

U sklopu trodnevnog posjeta Krapinsko-zagorskoj županiji, Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović drugi dan boravka u našoj županiji započela je posjetom rodnoj kući prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću, gdje je uz nazočnost načelnika Roberta Grebličkog i njegove zamjenice, župana Željka Kolara, vijećnike Općinskog vijeća  i građanstvo zapalila svijeću i položila cvijeće, upisala se u knjigu sjećanja te razgledala eksponate u kući.

Potom je  posjetila tvrtku „AquafilCRO“ d.o.o. u Oroslavju čija skladišta je jučer rano ujutro zahvatio požar velikoh razmjera, te izrazila potporu upravi, radnicama i radnicima i zaželjela brzu sanaciju štete i normalizaciju proizvodnje.

Nakon sastanka s gospodarstvenicima i obrtnicima Krapinsko-zagorske županije u Humu na Sutli, predsjednica Grabar-Kitarović posjetila je tvrtke „Predionica Klanjec“ d.o.o. u Klanjcu te „Kotka“ d.d. i „Presečki grupa“ d.o.o. u Krapini, te  nazočila potpisivanju Ugovora o darivanju državne imovine Krapinsko-zagorskoj županiji koji su potpisali ministar državne imovine Goran Marić i  župan Željko Kolar. U nastavku svog posjeta, Predsjednica je obišla Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice gdje je razgovarala s turističkim djelatnicima, posjetila Centar za odgoj i obrazovanje te obišla vodeni park Aquae Vivae.

Na kraju drugog dana boravka u našoj županiji posjetila je Dom za starije i nemoćne „Sveti Nikola“ i samostan franjevaca Provincije sv. Ćirila i Metoda.