Preskočite na sadržaj Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

PREDSTAVLJANJE KNJIGE AUTORICE LAURE JURANIĆ

Dana 28.9.2017. u Gradskoj knjižnici “K.Š. Đalski” Zabok održana je promocija prve zbirke pjesama „Kuća od karata“ autorice Laure Juranić, učenice 8. razreda PŠ Dubrovčan.
 
2017. godine Udruga Aldo, Slavonski Brod je objavila ovu knjigu. Knjigu je predstavio ILIJA MATIĆ, urednik iz Županje, a o knjizi je govorila MARIJA MIŠIĆ,  magistra teologije iz Slavonskog Broda.
 
 
Laura Juranić rođena je 22.03.2004. godine u Zagrebu. Završila je 7. razred PŠ Dubrovčan kada je izdala knjigu.
 
Njen talent, volju za pisanjem i umjetnosti prepoznala njena učiteljica nastave hrvatskog jezika Ana Marenković. Odlična je učenica i njene pjesme se izvode na mnogim školskim priredbama, a u svibnju 2017. godine njena pjesma „Majčine ruke“ prvonagrađena je nagradom koju dodjeljuje Društvo „Hrvatska žena“ – Grad Zagreb.
 
Od malih nogu pleše u Mažoretkinjama Dubrovčan, aktivna je u izvannastavnim školskim aktivnostima koje pohađa: dramska skupina, zbor, mladi Crvenog križa i učenička zadruga Košarica.
 
Od malih nogu crta, slika i pjeva, često piše pjesme i romane u poglavljima koje objavljuje na društvenim mrežama na engleskom jeziku. Ovo joj je prva zbirka pjesama, želja joj je objaviti više njih.
 
Slijedeća promocija održati će se u PŠ Dubrovčan u čast Laurinih vršnjaka, prijatelja i učitelja koji su joj bili podrška.