Preskočite na sadržaj Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

PRIOPĆENJE – PROPUSNICE KZŽ

Priopćenje – propusnice KZŽ!

Slobodnije kretanje između općina i gradova koji su prostorno povezani u jedinstvenu cjelinu obustavljeno je do daljnjeg.

Drage Zagorke i Zagorci, dragi stanovnici Krapinsko – zagorske županije.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske 08. travnja 2020. godine donio je Odluku o dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, kojom je omogućeno da se na području hrvatskih županija uvede liberalniji sustav propusnica, odnosno, kojom se građanima dopušta kretanje bez propusnice između općina i gradova koji su prostorno povezani u jedinstvenu cjelinu, a sve sa ciljem da im se olakša svakodnevni život.

 

Sukladno tome, Krapinsko – zagorska županija istog je dana predložila gradovima i općinama na području županije da zaključe sporazume, kojima bi se omogućilo navedeno liberalnije kretanje stanovništva, što su pojedine općine i gradovi i prihvatili.

 

No, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas, u subotu, 11. travnja 2020. godine izdao je novu Uputu o načinu dostave i primjeni sporazuma koje zaključe jedinice lokalne samouprave radi zajedničkog obavljanja poslova civilne zaštite, kojom je određeno da se sporazumi mogu potpisati samo na temelju odluka predstavničkih tijela.

Iz tog razloga, sporazumi koje su potpisale jedinice lokalne samouprave s područja Krapinsko – zagorske županije nažalost više nisu važeći, iako je sve napravljeno prema uputstvima iz Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske – važećoj u vrijeme njihova potpisivanja.

Žao nam je zbog novonastale situacije i ispričavamo se svima kojima je navedeno postupanje uzrokovalo eventualne neugodnosti. Sve daljnje aktivnosti vezane za novonastale okolnosti oko izdavanja propusnica bit će dogovorene na sjednici Stožera civilne zaštite Krapinsko -zagorske županije, koja će biti održana u utorak, 14. travnja 2020. godine, s početkom u 09,00 sati.

 

Sretan vam Uskrs, i ostanite doma.

 

Načelnik Stožera KZŽ Anđelko Ferek – Jambrek i  župan  Željko Kolar