Preskočite na sadržaj Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

REKONSTRUKCIJA NERAZVRSTANE CESTE DRUŽILOVEC-SV. JURAJ I SANACIJA KLIZIŠTA

DANA 13. STUDENOGA 2018. GODINE ZAPOČELI SU RADOVI NA  REKONTRUKCIJI NERAZVRSTANE CESTE DRUŽILOVEC-SV. JURAJ I SANACIJA KLIZIŠTA

KRATKI OPIS, CILJEVI I OČEKIVANI REZULTATI PROJEKTA:

Ova nerazvrstana cesta makadamski je put s brojnim oštećenjima i istrošenim površinskim slojem koja prolazi brdskim dijelom Općine što otežava prometovanje te niska razina sigurnosti uslijed stvaranja klizišta i nedoovljne širine prometnice, postojeći kanali uz cestu su zapušteni, voda teče cestom i stvara vododerine, neadekvatan je pristupni put vlasnicima poljoprivrednih parcela, šumskih zemljišta i kućanstvima. S postojećim karakteristikama ova  služi samo lokalnom stanovništvu i korisnicima poljoprivrednih parcela koji prometuju iz potrebe.

Rekonstrukcijom ove nerazvrstane ceste, koja će se provesti u dužini od 1189 metara, riješit će se problem neadekvatnog stupnja uređenosti ceste što će korisnicima  – ciljanim skupinama ( stanovnici naselja Družilovec, vlasnici i korisnici poljoprivrednih, šumskih zemljišta i građevinskih čestiuca, stanovnici okolinij JLS koji povremeno koriste ovu nerazvrstanu cestu, gospodarski i drugi subjekti kojima će se omogućiti brža opskrba robom te racionalizacija troškova, turisti i posjetitelji Općine) –  omogućiti sigurno prometovanje i veću mobilnost prilikom obavljanja svakodnevnih poslova kao i povećanje dostupnosti javnih, gospodarskih i drugih objekata uz unapređenje stanja okoliša. Realizacijom će se ostvariti preduvjeti za povećanje kvalitete života stanovništva, krajnjim će se korisnicima omogućiti ugodan boravak i prometovanje na području Općine.

 UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 1.162.334,74 HRK

IZNOS SUFINANCIRANJA: 1.096.472,15 HRK

RAZDOBLJE PROVEDBE PROJEKTA:

30.10.2018. do 30.10.2020.

Ovaj projekat sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Programa ruralnog razvoja 2014-2020. – Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj : Europa ulaže u ruralna područja.