Preskočite na sadržaj Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ROŽICA OBILJEŽILA 8. ROĐENDAN

Dječji vrtić Rožica obilježio je svoj osmi rođendan nizom zanimljivih događanja za djecu, roditelje i stručne suradnike.

01.02. u galeriji Spomen škole “Dr.Franjo Tuđman” održana je promocija 7.broja časopisa Hižica koji je ove godine okupio veliki broj stručnjaka koji su svojim člancima pisali o teoriji i praksi ranog i predškolskog odgoja. 02.veljače, na sam Dan vrtića djeca su počašćena prekrasnim mjuziklom “Tko sam, što sam” produkcije “Z” iz Splita. Istog dana navečer održana je svečana priredba kojoj je nazočilo više od 200 djece roditelja, prijatelja, rodbine, mještana, uzvanika. Mjuzikl “Z našega brega” bio je doista veličanstven i oduševio je sve prisutne koji su s djecom zapjevali novu “himnu” našeg mjesta: “Z brega se vidi tvoje i moje dvorišće, vidi se cielo Vel’ko Trgovišće”. Šestogodišnja voditeljica programa, Ana Siročić odlično je najavljivala sve izvođače iz vrtića, predškole i male grupe engleza, a na kraju kao poklon-bombon nastupio je mali klaun Viktor Kolmar.

Dan kasnije, 03.02. ponovno u spomen školi održan je veliki 7. po redu županijski stručni skup u organizaciji DV Rožica, i ove godine uz potporu  Krapinsko-zagorske Županije. Činjenica da je tema skupa koji je bila posvećena razmjeni iskustsva odgojne prakse razlčičitih dječjih vrtića , te da je skup okupio sudionike i predavače iz čak 5 županija i grada Zagreba zapravo govori da je to bio međužupanijski stručni susret. Odlična organizacija, predavači i kasniji obilazak vrtića s domjenkom oduševio je sve okupljene među kojima su bili i predsjednica županijske skupštine gđa. Vlasta Hubicki, dožupanica gđa Jasna Petek i naš načelnik Robert Greblički koji je u sva tri dana bio nazočan na obilježavanju Dana vrtića što govori o njegovom interesu i podršci ranom i predškolskom odgoju u našoj općini.