Preskočite na sadržaj Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Svečano obilježavanje Dana Općine Veliko Trgovišće

U subotu 13. svibnja 2023. godine položeno je cvijeće kod rodne kuće prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana te kod centralnog spomenika u središtu Velikog Trgovišća.

 Nakon polaganja cvijeća održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Veliko Trgovišće u sklopu obilježavanja Dana Općine u Spomen školi dr. Franje Tuđman.

Na svečanoj sjednici prisustvovao je izaslanik predsjednika Republike Hrvatske, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Žarko Tušek te izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske državni tajnik Zdravko Tušek.

Svečanu sjednicu otvorila je predsjednica Općinskog vijeća Općine Veliko Trgovišće Štefica Kukolja, nakon koje je govor održao dječji načelnik Općine Veliko Trgovišće Toni Horvat.

Načelnik Općine Robert Greblički istaknuo je mnogobrojne provedene i planirane projekte na kojima se intenzivno radi, među kojima se posebno ističu projekti u postupku obnove potresom oštećene komunalne infrastrukture financirani Fondom solidarnosti, rekonstrukcija Doma kulture u zgradu javne namjene “Centar za kulturu dr. Franjo Tuman”, dogradnja i opremanje vrtića, izgradnja parka u Dubrovčanu, izgradnja Street work out parka kraj OŠ Veliko Trgovišće, izgradnja nerazvrstane ceste u Gospodarskoj zoni kao i energetska obnova društvenih domova.

Okupljene su govorom pozdravili izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora saborski zastupnik Žarko Tušek te izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske državni tajnik Zdravko Tušek.

Potom je govor održao načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički u ime čelnika općina i gradova.

U glazbenom dijelu programa nastupio je Brass kvintet Puhačkog orkestra Mrzlo polje.

Predsjednica Općinskog vijeća Kukolja i načelnik Greblički ovom su prilikom uručili i općinska priznanja. Nagrada Općine dodijeljena je Mihaeli Oborovečki za izuzetan uspjeh u streljaštvu i Renatu Žavrljanu za izuzetan uspjeh u radu s djecom i aktivno zalaganje u sportu. Plaketa Općine dodijeljena je Karli Bartolović za istaknute rezultate postignute u streljaštvu i Matiji Kralju za istaknuto zalaganje u razvoju društvenih odnosa. Pohvalnica Općine Veliko Trgovišće dodijeljena je Ivkici Kontrec za zalaganje u aktivnostima za poboljšanje životnih uvjeta umirovljenika, Ivanki Seljan za  zalaganje u aktivnostima za poboljšanje životnih uvjeta umirovljenika, Perici Štroku za doprinos u radu i djelovanju Puhačkog orkestra Mrzlo Polje, Patriciji Seljan za postignute rezultate u streljaštvu, Jasminki Jelačić Bedeniković za zalaganje i aktivan rad na polju društvenih odnosa te Martinu Prekratu za postignute rezultate u wushu sportu. Zahvalnica Općine dodijeljena je Vlatki Habulin za doprinos u knjižničarskom radu i sudjelovanju u raznim projektima.