Preskočite na sadržaj Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

TRI MEDALJE NA FINALU SVJETSKOG SAMOSTRELSKOG KUPA U ORELU (RUSIJA) ZA HRVATSKU

Završena su natjecanja na finalu svjetskog kupa u samostrelu u ruskom gradu Orelu, a Hrvatska kući odlazi sa jednom pobjedom,  koju je ostvario Domagoj Pereglin, te dva druga mjesta koja su osvojili Martin Oborovečki i Valentina Pereglin.

Na povratku za Hrvatsku na letu Croatia airlinesa iz Beča za Zagreb posada aviona je uputila čestitku Hrvatskoj samostrelskoj reprezentaciji na nezapamćenom uspjehu, a Martina Oborovečkog, novog svjetskog rekordera u samostrelu field u dvorani ostvarenog na finalu World Cup-a u Orelu (RUS), kapetan aviona Ivan Popović pozvao je na let u kokpitu zrakoplova od Beča do slijetanja u zračnu luku Dr. Franjo Tuđman.

Hrvatska je tako ovu sezonu zaokružila izvanrednom završnicom.

Domagoj Pereglin u muškoj konkurenciji dobitnik je velikog kristalnog globusa kao najbolji strijelac samostrelom ove sezone, drugi je Andrej Krstinić, treći Marijan Kajfeš, dok se za jedno mjesto u ukupnom poretku za svjetski kup izvanrednim nastupom i ispucanim novim svjetskim rekordom u gađanju samostrelom FIELD dvorani 18. metara izborio Martin Oborovečki i prestigao Bohumila Korbara iz češke te tako pridružio starijim kolegama u vrh svjetskog samostrela.

Valentina Pereglin u ženskoj konkurenciji dobitnica je kristalnog globusa kao najbolja samostrelka svijeta, Mihaela Oborovečki druga najbolja samostrelka u ukupnom poretku svjetskog kupa, a treća u ukupnom poretku je Nikolina Krivanek. Sanja Komar na samoj završnici nije uspjela proći osminu finala, ali je u ukupnom poretku izborila četvrto mjesto.

Time je Hrvatska reprezentacija ponovno dokazala potpunu dominaciju u ovoj disciplini i na najljepši mogući način predstavljala Lijepu našu.

Čestitamo!