Preskočite na sadržaj Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

USPJEH MAŽORETKINJA DUBROVČAN NA REGIONALNOM PRVENSTVU

Dana 13.03.2016. godine Mažoretkinje Dubrovčan su sudjelovale na Regionalnom natjecanju Hrvatskog udruženja mažoret timova u Ivanić Gradu. Daleko najbrojnije sa svih svojih 5 ekipa i 40 natjecatelja koje su Mažoretkinje Dubrovčan dovele u Ivanić Grad, prijavile su za natjecanje čak 20 koreografija. Tim klinceza se natjecao sa 1 koreografijom, tim kadeta sa njih 5, tim juniorki sa 5, a seniorke sa čak 9 koreografija. Ukupan performans plesača i plesačica iz Mažoretkinja Dubrovčan trajao je punih sat i 10 minuta. Natjecanje je trajalo od 11 sati ujutro do 17 sati popodne i od ukupno 20 prijavljenih koreografija Mažoretkinje Dubrovčan su odnijele medalje za 16 koreografija i ukupno 10 pehara.
Kadeti su osvojili publiku i odnijeli zlato u kategoriji MIX, dok su u kategoriji štap tradicional osvojili broncu.
Juniorke su od 5 prijavljenih koreografija odnijele 5 medalja i to 2 prva, 2 druga i jedno treće mjesto.
Tim seniorki je za 7 koreografija odnio zlatna odličja, te jedno srebro i jednu broncu.

Usporedi li se sa lanjskim regionalnim natjecanjem, kada su Mažoretkinje Dubrovčan išle sa 6 koreografija i to sa četiri sa seniorskim sastavom i sa dvije sa kadetskim sastavom jer juniorskog tima nije bilo-može se reći da je napredak u trudu i radu itekako primjetan.
Neprimjetne su pripreme za takvu vrstu natjecanja koje su se samo u siječnju i veljači odvijale kroz 75 sati treninga, dok su MD od 01.-13.03. do Regionalnog natjecanja na službenim treninzima otplesale punih 66 sati. Jasno je da toliki napori moraju uroditi plodom, pa su tako i ovi rezultati kruna na glavi i roditeljima i plesačima i samim trenerima.

Mažoretkinje Dubrovčan pripremaju se ovog petka 18.03. počastiti goste na Zagrebačkom Velesajmu u restoranu Globus sa svojim nastupom sa zastavama, traju pripreme svih 62 plesača za jednosatni program u shopping centru West Gate kojeg će MD održati 17.04., a nakon toga uz redovne lokalne nastupe, MD se pripremaju za državno natjecanje u Sisku koje će se održati sredinom svibnja.

junior MDkadeti MDsenior MDmedalje i pehari svi - regionalno 13 03 2016