Preskočite na sadržaj Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

USPOSTAVLJEN BESPLATAN BEŽIČNI INTERNET U CENTRU OPĆINE VELIKO TRGOVIŠĆE I NASELJIMA STMEC I DUBROVČAN

U okviru programa WiFi4EU, s ciljem uvođenja besplatnog Wi-Fi-a za građane i posjetitelje u javnim prostorima, završeno je instaliranje opreme za javni bežični internet na području općine Veliko Trgovišće.

Općina se prijavila na poziv objavljen u mjesecu rujnu 2019. gdje je osigurano bespovratnih 15.000,00 EUR za postavljanje opreme koja će omogućavati mještanima i posjetiteljima korištenje besplatnog interneta.

Nakon provedenog postupka nabave sklopljen je ugovor s tvrtkom Callidus Grupa d.o.o. iz Zagreba koja je instalirala cijeli sustav te će ga po potrebi i održavati. 

Pristupne točke su instalirane u centru općine i naseljima Strmec i Dubrovčan. Projektom je postavljeno 15 baznih stanica od čega 7 vanjskih i 8 unutarnjih na frekventim punktovima općine. 

Besplatnim Wi-Fi signalom pokriven je prostor unutar i ispred općine, doma kulture i ambulante. U Spomen školi je pokrivena knjižnica, dvorana te vanjski prostor trga i parka.

Na sportski kompleks postavljeno je nekoliko baznih stanica a one pokrivaju: školsko igralište, gledalište te klupske prostorije.

Pokrivena su i tri DVD-a (Veliko Trgovišće, Strmec i Dubrovčan) gdje bazne stanice pokrivaju veliku dvoranu, prostor ispred dvd-a, prema školi i autobusnoj stanici, dok je kod područne škole Dubrovčan pokriveno igralište. 

Prema odredbama projekta visokokvalitetan besplatan internet minimalne brzine 30 mbps bit će dostupan stanovnicima Velikog Trgovišća, kao i njihovim gostima. Budući da je današnji način života usko vezan uz tehnologiju i komunikaciju ovim će projektom Općina povećavati standard života ali i olakšati rad gospodarstvenicima kojima je brzina interneta i kvaliteta infrastrukture od značajne važnosti za poslovanje i napredak. 

Pozivamo Vas da testirate besplatan bežični Internet na način da u svojim mobilnim uređajima, prilikom odabira dostupnih WIFI mreža, odaberete WiFi4EU, zatim kliknite u kvadratić „I Agree with the Terms and conditions“ te kliknite na Login i uživajte u besplatnom internetu prilikom posjeta navedenim lokacijama u Općini Veliko Trgovišće.