Preskočite na sadržaj Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

USPOSTAVLJEN SUSTAV e-Novorođenče

OPĆINA VELIKO TRGOVIŠĆE POTPISALA JE SPORAZUM S MINISTARSTVOM PRAVOSUĐA I UPRAVE I UKLJUČILA SE U SUSTAV E-NOVOROĐENČE KOJI OMOGUĆAVA PODNOŠENJE OPĆINI ZAHTJEV ZA ISPLATU NOVČANE POTPORE ZA NOVOROĐENO DIJETE.

TAKO OD 01. PROSINCA 2020.G. RODITELJI ZAHTJEV ZA JEDNOKRATNU NOVČANU POMOĆ ZA NOVOROĐENO DIJETE MOGU PODNIJETI PRILIKOM PRIJAVE SVOG DJETETA U MATIČNOM UREDU ILI PRIJAVOM U SUSTAV E-GRAĐANI KROZ USLUGU E- NOVOROĐENČE.

PRILIKOM PRIJAVE DJETETA U MATIČNOM UREDU, MATIČAR ĆE UPOZNATI RODITELJE S PRAVOM NA OSTVARIVANJE JEDNOKRATNE NOVČANE POMOĆI, TE UKOLIKO ISPUNJAVAJU UVJETE PUTEM APLIKACIJE E- NOVOROĐENČE PROSLIJEDITI OPĆINI ZAHTJEV ZA RJEŠAVANJE.

DRUGI NAČIN OSTVARIVANJA PRAVA MOGUĆ JE PRILIKOM UPISA DJETETA PUTEM SUSTAVA E-GRAĐANI KROZ USLUGU E- NOVOROĐENČE UZ SVEGA NEKOLIKO KLIKOVA.

PREDNOST OVOG NAČINA PODNOŠENJA ZAHTJEVA ZA JEDNOKRATNU NOVČANU NAKNADU ZA NOVOROĐENO DIJETE JE ŠTO RODITELJI VIŠE NEĆE MORATI DOLAZITI OSOBNO ILI POŠTOM DOSTAVLJATI ZAHTJEV I SVU POTREBNU DOKUMENTACIJU, VEĆ ĆE SVE TO MOĆI UČINITI NA JEDNOM MJESTU PRILIKOM SAME PRIJAVE DJETETA U MATIČNOM UREDU ILI PUTEM SUSTAVA E- GRAĐANI KROZ USLUGU E-NOVOROĐENČE.

ZAHTJEVI SE INAČE MOGU I DALJE PODNOSITI KAO I DO SADA, OSOBNIM DOLASKOM, ELEKTRONSKIM PUTEM (info@veliko-trgovisce.hr ) ILI PUTEM POŠTE, A OBRASCI ZAHTJEVA DOSTUPNI SU NA SLIJEDEĆOJ POVEZNICI https://www.veliko-trgovisce.hr/obrasci-za-podnosenje-zahtjeva.html

NAPOMENA: uz zahtjev za isplatu novčane potpore za novorođeno dijete potrebno je svakako dostaviti instrukciju za plaćanje sa IBAN-om kako bi Općina mogla izvršiti isplatu novčane potpore.