Preskočite na sadržaj Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

VELIKI USPJEH HRVATSKE SAMOSTRELSKE REPREZENTACIJE NA SP U RUSIJI

Hrvatska samostrelska reprezentacija na čelu s našim zlatnim Martinom Oborovečkim i srebrnom Mihaleom Oborovečki  na 20. SP u gađanju samostrelom FIELD u ruskom Ulyanovsku ostvarila je sjajne rezultate:

Martin Oborovečki, Valentina Pereglin i Andrej Krstinić zlatni, Mihaela Oborovečki, Oliver Mofardin i Ivan Borak srebrni, Sanja Komar brončana!

Martin Oborovečki aktualni europski prvak u gađanju samostrelom FIELD, novi je svjetski juniorski prvak. U finalu nije dozvolio nikakva iznenađenja i sa više od 40 krugova prednosti iza drugoplasiranog i trećeplasiranog finalista.

Oliver Mofardin svjetski je doprvak treći je Clement Agaut (FRA). Josip Novosel debitant na ovom SP osvaja izvanredno peto mjesto. Martin i Oliver pobrinuli su se za prednost pred ostalima no Josip Novosel je dokazao svoju kvalitetu jer je i o njegovom rezultatu ovisilo osvajanje naslova juniorskih svjetskih prvaka.

Kod žena  još jedno finale SP Ulyanovsk je završilo na najljepši mogući način.

Valentina Pereglin obranila je titulu i iznova je postala svjetska prvakinja, doprvakinja je Mihaela Oborovečki, njihova sigurnost i iskustvo u velikim finalima ponovno je došla do izražaja tako da njihova odličja ni u jednom trenutku nisu bila sporna.

I Sanja Komar u samom finišu finala izvanrednim pogotcima nije dala nikakve šanse Ini Schmidt (GER), koja je imala isti broj krugova prije finala te je zasluženo osvojila treće mjesto.

Kod muških novi svjetski prvak je Andrej Krstinić, doprvak je Domagoj Pereglin a treći je Steffen Hillenbrand (GER).

Među kadetima novi svjetski prvak je Semen Shaburin (RUS), doprvak je Ivan Borak a treći je Ilija Sergeev (RUS).

Naša Karla Bartolović osvojila je izvanredno četvrto mjesto. Karla se ovom disciplinom bavi samo dvije godine, no svojom upornošću umješala se u društvo najboljih samostrelaca u kadetskoj kategoriji i iza sebe ostavila Mikaila Mirzoeva, Anastaziju Sergeevnu Klimovu (RUS) i Barbaru Pospišilovu (CZE) daleko iskusnije favorite čak za osvajanje medalje. Peter Blagec osvojio je 6. mjesto.

Željko Tijan među starijim muškarcima osvojio je osmo mjesto.

Moramo napomenuti da vremenski uvjeti nisu bili ni približno povoljni za ovako visoke rezultate, no naša taktika pripreme na treninzima gdje biramo slične loše vremenske uvjete a ne ganjamo rezultat na idealnim uvjetima očito je dobro rješenje za ostvarivanje prednosti pred drugima koji su se pripremali nekim drugim načinom.

No nakraju na liniji gađanja dolazi do izražaja kvaliteta, fizička i mentalna stabilnost svakog strijelca, gdje su naši samostrelci godinama elita europskog i svjetskog sporta.

Ponosni smo na naše samostrelce posebno na naše zagorce koji na najljepši način promoviraju naše Zagorje, Bajku na dlanu i Hrvatsku u svijetu.

Čestitamo!

 

Slike i video matrijali i svi rezultati na linku http://www.crossbow-croatia.hr/sp_2019_ulyanovsk_index.htm