Preskočite na sadržaj Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ZAKLADA ANA RUKAVINA POZIVA GRAĐANE NA AKCIJU UPISA U HRVATSKI REGISTAR U ZABOKU

 

 

 

U četvrtak, 6. prosinca, od 10 do 12 sati Zaklada Ana Rukavina će održati akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u Zaboku u Sivoj dvorani (1. kat) Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskh veterana (Bračak 8).

Druga ovogodišnja akcija upisa u Hrvatski registar u Zaboku održat će se na inicijativu ravnatelja OB Zabok, gospodina Tihomira Vančine i djelatnika OB Zabok kako bi u suradnji sa Zakladom Ana Rukavina pomogli oboljelim osobama u potrazi za podudarnim darivateljem.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Poruka svake akcije upisa u Hrvatski registar je lijek je u nama. Njome Zaklada želi podsjetiti građane kako u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote. Do sada je djelovanjem Zaklade Ana Rukavina i Hrvatskog registra, koji je dio svjetskog registra (Bone Marrow Donors Worldwide), upisano 60.521 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, a šansa za život dana je za 98 oboljelih osoba u Hrvatskoj i inozemstvu.

 

Kontakt osoba:

Marija Stapar Zrile

Zaklada Ana Rukavina

koordinator za medije i akcije

091 542 4012

mare@zaklada-ana-rukavina.hr