Preskočite na sadržaj Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

21. CROATIA CUP SAMOSTREL

21Pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije, Općine Veliko Trgovišće i Hrvatskog streljačkog saveza u Velikom Trgovišću je ovog vikenda od 24. – 26. lipnja 2016.. godine u organizaciji  Streljačkog društva„Veliko Trgovišće“ održan 21. Croatia Cup, tradicionalno natjecanje u gađanju samostrelom Field. Natjecanje se odvijalo na nogometnom igralištu pokraj streljane, a  nastupili su najbolji hrvatski strijelci u gađanju samostrelom,  te ekipe iz Švicarske, Njemačke, Mađarske, Austrije, Češke i Francuske. Natjecanje je službeno otvorio predsjednik IAU-a, Svjetske samostrelske unije, gospodin Charles Mechin iz Francuske. Otvorenju je nazočio i Župan Krapinsko-zagorske županije, gosp. Željko Kolar te načelnik općine Veliko Trgovišće, gosp. Robert Greblički. Od dužnosnika HSS-a otvorenju i natjecanju je nazočio glavni tajnik  gosp. Dragutin Vrbek, a ispred HOO-a gđa. Biserka Vrbek, pomoćnica glavnog tajnika HOO-a. Nakon natjecanja, za predstavnike klubova te strijelce iz inozemstva organiziran je prijem kod  Župana koji ih je upoznao sa aktivnostima županije te im uručio prigodne poklone i suvenire. Banket za sve sudionike i uzvanike održan je u dvorcu *Mihanović* u Tuheljskim Toplicama.

Nakon vrlo teškog i napornog natjecateljskog dana u subotu, kada je temperatura zraka dosizala i do 38 °C bez daška vjetra, te malo manje vruće ali i ponešto vjetrovitije nedjelje koja baš i nije išla na ruku natjecateljima, ostvareni su odlični rezultati a pobjede su odnijeli: domaćin Martin Oborovečki kod juniora, Valentina Pereglin kod seniorki, Domagoj Pereglin kod seniora, Željko Tijan kod veterana i ekipa Dubrave 1094. Određena je i ekipa za europsko prvenstvo i to:
MUŠKI:
– Domagoj Pereglin, Andrej Krstinić i Marijan Kajfeš ,
ŽENE:
– Valentina Pereglin, Sanja Komar i Maja Grdiša,
JUNIORI:
– Martin Oborovečki, Mihaela Oborovečki, Luka Štrbenac,
KADETI:
– Stjepan Borak, Oliver Mofardin, Martina Milčetić,
VODSTVO:
– Pero Stojnić (vođa puta), Branko Pereglin, Damir Oborovečki i Željko Tijan.

Svečanosti proglašenja i dodjeli priznanja te zatvaranju natjecanja nazočili su čelnici općine Veliko Trgovišće, Hrvatskog streljačkog saveza,  predsjednik IAU kao i mjesni župnik, vlč. Ivan Dužaić, koji je u kratkom govoru svima okupljenima, nadahnutim riječima izrazio svoje divljenje mladim (i onim starijim) sportašima te im poželio puno uspjeha na predstojećem europskom prvenstvu u Švicarskoj.

Croatia_cup_2016-bilten

 

                    DSC_0874  croatia_cup_2016_seniorkecroatia_cup_2016_senioricroatia_cup_2016_pobjednikcroatia_cup_2016_ekipno - kopijacroatia_cup_2016_ekipnocroatia_cup_2016_juniori - kopijacroatia_cup_2016_juniori  neimenovano1DSC_0998DSC_0983DSC_0922

U nastavku pogledajte prilog Jabuka TV-a……