Preskočite na sadržaj Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

21.CROATIA CUP U VELIKOM TRGOVIŠĆU

Prvo međunarodno natjecanje u gađanju samostrelom field pod nazivom Croatia Cup održano je 1996. godine u Ivanić Gradu.

Ovo natjecanje održavano je redovito svake godine u terminu oko 3. tjedna u mjesecu lipnju i svih ovih godina u Ivanić Gradu, osim 2012. godine, kada je kao pripremno natjecanje Svjetskog prvenstva održano u Bratini pokraj Pisarovine.

Na ovom natjecanju redovito nastupaju najbolji hrvatski strijelci, kojima je ovo natjecanje jedno od 3 izborna natjecanja za sastav reprezentacije Hrvatske, a za nastup na slijedećem EP ili SP. Od stranih reprezentacija do sada su nastupali predstavnici Austrije, Belgije, Češke, Finske, Francuske, Mađarske, Njemačke, Slovenije, Srbije, Švicarske i Švedske.

Posljednjih godina je opao broj zemalja na ovom natjecanju.

Uspjesi mladih strijelaca  SD Velikog Trgovišća i organizacijske sposobnosti vodstva društva,
(6 Turnira povodoma Dana općine na elektronske mete i 4 VT samostrel Kup-a), doveli su do ideje organizacije natjecanja međunarodnog karaktera pa se SD Veliko Trgovišće prijavilo se za organizaiju 21. Croatia Cup-a.
Odlukom IO Hrvatskog streljačkog saveza organizacija dodjeljena SD Veliko Trgovišće.

Na ovogodišnjem 21. Croatia Cup-u u Velikom Trgovišću uz hrvatske reprezentativce među kojima će nastupiti ponajbolji zagorski strijelac “MEĐUNARODNI MAJSTOR” Martin Oborovečki,  Hrvatski reprezentativac zračnom puškom ISSF program i  samostrelom FIELD, pojedinačni i ekipni kadetski doprvak sa SP  Frankfurt (GER) 2014, pobjednik Bohemia World Cup-a (CZE),  pobjednik Baykal Cup-a (RUS),  i srebrni pojedinačno i zlatni ekipno sa SP  Ulan Ude-a (RUS) 2015 u samostrelu field, Mihaela Oborovečki četvrta sa Bohemia World Cup-a u samostrelu field, i državna juniorska doprvakinja samostrelom INDOOR 18 m i Borna Banovec ekipni kadetski prvak sa PH zračnom puškom ISSF programa 2015, i treći kadet pojedinačno sa PH 2016,  očekuje se nastup predstavnika Češke, Francuske, Mađarske, Njemačke i Švicarske.

strij4strijstrij2strij3strijel