Preskočite na sadržaj Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

7. DJEČJI FOLKLORNI SUSRETI “I JU JU”

U nedjelju, 14. listopada 2018. godine u organizaciji KUD-a “Sloga” Veliko Trgovišće i ove će se ove godine održati 7. dječji folklorni sustreti pod nazivom ” I JU JU” na kojem će nastupiti 5 dječjih folklornih grupa. Uz Zagrebački folklorni ansambl dr. Ivana Ivančana (ex. Joža Vlahović) i Folklorni ansambl Zagreb Markovac  i Kultuno-umjetničko društvo “Vidovec”, predstaviti će nam se i Centar tradicijske kulture Varaždin sa kojima je KUD “Sloga” ove godine razvio lijepu i uspješnu suradnju, a osobito smo ponosni na goste koji nam dolaze čak iz Skopja – Makedonija a to je Ansambl narodnih plesova i pjesama “Jonce Hristovski”, kod kojih su naši folkloraši u srpnju ove godine proveli pet predivnih dana na IX. međunarodnom folklornom festivalu “Gazi baba” pod pokroviteljstvom CIOFF-a.

Ove godine, uz svečani koncert koji će se održati u Domu kulture sa početkom u 16:00 sati, u okviru Susreta će se održati i prijateljsko natjecanje u tradicijskim dječjim igrama na igralištu Sportskog centra Veliko Trgovišće sa početkom u 11:00 sati.

Djeca će se okušati u skakanju u vrećama, potezanju užeta, nošenju pogača na glavi, preskakanju štapova… a za pobjednike su priređene simbolične nagrade.

 Nadamo se da ćete nam se pridružiti i tako dati podršku našim malim čuvarima tradicije.

Ulaz besplatan.