Preskočite na sadržaj Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Međunarodno natjecanje mažoretkinja u Ostravi, Češka

U potrazi za novim uspjesima i trofejima u obliku medalja Mažoretkinje Dubrovčan su krenule 2.06.2017. prema Češkoj, točnije gradu Ostravi gdje su sudjelovale na međunarodnom natjecanju pod nazivom „MEMORIJAL OF JIRI NECID“. Kadetski sastav, juniorke i seniorke su potvrdile tako svoju kvalitetu i vratile se okrunjene brončanim medaljama. Kadeti su osvojili i srebro u kategoriji štap tradicionalno.

Tražeći svoj dio sreće u svjetskim mažoret vodama, pružila nam se prilika našu mažoretkinju Saru Bogović prijaviti kao kandidata za izbor Golden Majorette! Sara je ušla u uži krug za izbor Zlatne mažoretkinje između 18 natjecateljica i našla se među prvih 8 najljepših mažoretkinja! Kandidatkinje su imale predstavljanje u 3 dijela:

  1. dio – predstavljanje svoje zemlje i tima do 15 sekundi
  2. dio – ples sa štapom, držanje, stav, na muziku organizatora
  3. dio – solo točka svake kandidatkinje

Tako je Sara postala zlatna struna Mažoretkinja Dubrovčan nagrađena na svjetskoj razini osvojivši laskavu titulu druge pratilje Golden Majorette 2017. Ostrava, Češka!!!

Juniorski sastav ponosno je predstavio svoj tim i svoju zemlju u međunarodnim vodama . Neumorne djevojke u svim su pauzama strpljivo vježbale svoje elemente pod suncem okupanom Ostravom!

Seniorke Mažoretkinja Dubrovčan mame svojom pojavom gdje god se pojave. Nenadmašno su izvele svoje koreografije, a u pauzama između svojim koreografija marljivo vježbale sa kadetima i pratile da svi budu tip top kao što i takva vrsta natjecanja zaslužuje! Drage moje, nemojte se nikad mijenjati, bez vas MD ne bi bio to što je!

Kadetski sastav oduševio nas je svojim izvedbama napose zbog pohvala kako su slatka i draga djeca, te izvedbom svog prvog defilea na natjecanju koji im je sa koreografijom batton classic donio srebrnu medalju!!!

Kada se činilo da je umor zavladao dvoranom i kada je pljesak utihnuo, naši navijači su najglasnije podržavali sve timove i time bili posebno zapaženi u Češkoj! Juniorke sklopile nova prijateljstva i učinile nam dan još sadržajnijim i veselijim!

Pale su suze radosnice i djece i roditelja, ponos i sreća zasjenio je umor od putovanja.

Doček naših timova pred hotel u Ostravi i doček pred osnovnom školom u Dubrovčanu pokazatelj je našeg zajedništva i vjere u našu djecu, naš tim i nada u bolje sutra koje će se nastaviti! Kraj putovanja označava samo nove početke i ništa drugo!

Veliko, veliko hvala organizatoricama ovogodišnjeg putovanja Sabrini i Valentini koje su cijelo vrijeme bile svima na usluzi, hvala strpljivim roditeljima koji su bili nikad manje zahtjevni i najveća hvala trenericama i djeci koja su bespogovorno odradila sve traženo u trajanju od 6 sati ujutro do 22 sata na večer!