Preskočite na sadržaj Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

NOVI USPJEH MAŽORETKINJA DUBROVČAN

Mažoretkinje Dubrovčan ponovno briljirale!

Protekli vikend Mažoretkinje Dubrovčan sudjelovale su na 8. Državnom prvenstvu mažoret timova koje se održavalo 26. i 27.06.2021. u Novigradu Istarskom. Na prvenstvu je sudjelovalo 18 timova iz cijele Hrvatske, preko 300 mažoretkinja te je predstavljeno gotovo 140 koreografija. Unatoč teškim vremenima u kojima živimo uz pandemiju i novonastalu situaciju, marljive članice i njihove trenerice napravile su nove atraktivne koreografije koje su pomele konkurenciju i vratile nas u sam vrh saveza.

Mažoretkinje Dubrovčan osvojile su 7 medalja od čega 4 zlata u kategorijama: solo štap juniori, štap moderni seniori, trio pompon kadeti; 2 srebra u kategorijama: mini formacija moderni štap juniori i velika formacija štap moderni juniori te 1 bronca u kategoriji: trio štap juniori.

Osim održanog prvenstva sve mažoretkinje sudjelovale su u svečanom defileu gradom te se predstavile na gradskom trgu sa svojim brojnim koreografijama te izazvale oduševljenje publike koja je vrvjela stranim turistima.

Ime Dubrovčan orilo se nebrojeno mnogo puta tokom 2 dana natjecanja te su se Mažoretkinje Dubrovčan ponovno pokazale kao uspješan, atraktivan tim koji okuplja djevojke svih dobnih uzrasta, spremno pokazuje svoj trud i rad napravljen tokom godine te kontinuirano školuje djevojke kao buduće trenere i suce.

Predsjedništvo udruge zahvaljuje svim sponzorima i donatorima, najglasnijim navijačima s tribina  te svim roditeljima na nesebičnoj pomoći i podršci, bez njih ne bismo imali ovakav prekrasan tim! Čestitke svim plesačima i trenericama.

Ovaj je program izrađen uz financijsku podršku Općine Veliko Trgovišće temeljem projekta Promicanje plesnog, kulturnog i umjetničkog stvaralaštva, te razvitak plesnog amaterizma na području općine Veliko Trgovišće.