Preskočite na sadržaj Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

NOVI USPJESI NAŠIH STRIJELACA

 Na 19. Bohemia World Cup,  28-30.07. 2017. nastupilo je troje zagorskih strijelaca iz SD Veliko Trgovišće.

Prvog dana natjecanja Borna Banovec, Mihaela i Martin Oborovečki, (CRO 2 Veliko Trgovišće)  otpucavši svoj ekipni rekord na otvorenom dokazali su još jednom svoju kvalitetu a ostalima ovim rezultatom nisu dali nikave šanse.

Koliko je visok ovaj rezultat govori i to da drugoplasirana ekipa u sastavu Domagoj Pereglin aktualni prvak svijeta u muškoj konkurenciji, Luka Štrbenac aktualni prvak svijeta među juniorima i Oliver Mofardin ekipni prvak svijeta u kadetima (CRO 1 Dubrava) zaostala za njima 35 krugova.

Bravo za naše zagorske strijelce! 

Više o natjecanju:

 Nakon svjetskog prvenstva u Osijeku, Otrokovice su ugostile strijelce na Bohemia World Cup-u, a nastupila je i reprezentacija Hrvatske.
U svim kategorijama Hrvatska je imala svoje predstavnike, a koji su prvi dan odgađali izvrsne rezultate po izuzetno vrućem vremenu (više od 30°C) u hladu. Uz lagani vjetar, koji je mijenjao smjer, strijelci su se sjajno snalazili na liniji. U muškoj konkurenciji svjetski i europski prvak Domagoj Pereglin odgađao je izvanrednih 868 krugova, a drugi dan je samo potvrdio dominaciju i osvojio je prvo mjesto , ukupno (1713). Martin Oborovečki, koji je nastupio u muškoj konkurenciji, prvi dan je bio na trećoj poziciji, a na kraju je nakon ogleda drugog dana natjecanja osvojio srebrnu medalju (1686) isped Bohumila Korbara a odmah iza Domagoja Pereglina. Kod žena, Mihaela Oborovečki je osvojila 1. mjesto, (1687), ispred Mađarice Biherine i Čehinje Nedelnikove. Kod juniora svjetski i europski prvak Luka Štrbenac nije imao dostojnog protivnika te je osvojio uvjerljivo 1. mjesto (1670). I kod kadeta Hrvatska je imala dvostruku pobjedu, prvi je bio Borna Banovec (1614), a drugi Oliver Mofardin (1593). Željko Tijan je pobijedio u konkurenciji seniora (1645).

Ekipno je CRO – Veliko Trgovišće ostvarila 2.522 kruga (1. mjesto), a ekipa CRO – “Dubrava 1094” sa 2.487 krugova je osvojila drugo mjesto. Treće mjesto pripalo je Češkoj – Savana sa 2.414 krugova.

Hrvatska reprezentacija je tako sa sedam strijelaca osvojila 5 zlatnih i dvije srebrne pojedinačne medalje te jednu zlatnu i jednu srebrnu ekipnu medalju, a u ukupnom poretku između 50-tak natjecatelja, najbolji su bili: 

1. Domagoj Pereglin

2. Mihaela Oborovečki, 

3. Martin Oborovečki  

Link hrvatske samostrelske reprezentacije;

 http://www.crossbow-croatia.hr/natjecanja_otrokovice_2017.html

 Više fotografija:

https://peroero.smugmug.com/IAU/World-Cups