Preskočite na sadržaj Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

OBAVIJEST O EDUKACIJI SAVJETODAVNE SLUŽBE

OBAVIJEST

 

Direktivom EU parlamenta i vijeća ( 2009/128/EZ), te hrvatskim Zakonom o održivoj uporabi pesticida ( NN 14/2014), određeno je da svi oni koji kupuju i koriste profesionalna sredstva za zaštitu bilja moraju imati odgovarajuću izobrazbu o sigurnom rukovanju i pravilnoj primjeni pesticida.

Savjetodavna služba je rješenjem Ministarstva poljoprivrede RH ovlaštena za provođenje izobrazbe profesionalnih korisnika: OPG-a i drugih poljoprivrednika i tvrtki koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom.

Nakon odslušane izobrazbe polaže se ispit, a na temelju položenog ispita dobiva se identifikacijska  iskaznica uz pomoć koje će se moći kupovati i primjenjivati pesticidi namijenjeni profesionalnim korisnicima.

Uvjet za pohađanje izobrazbe je navršenih 18 godina starosti i završena  minimalno osnovna škola.

SVI KORISNICI SREDSTAVA ZA ZAŠTITU BILJA (profesionalnih-svih koja nisu namijenjena hobi proizvodnji) DUŽNI SU ZAVRŠITI IZOBRAZBU DO 26.11.2015. G.

Kako je riječ o nekoliko tisuća korisnika, MOLIMO VAS  SE ODAZOVETE ŠTO PRIJE NA EDUKACIJU.

Prva u nizu edukacija održati će se: 15.; 16; i 17.12. 2014. Od 8,00 do 12,15 sati, u Zaboku, zgrada stare policije, SDP-ova dvorana.

 Predavači će biti djelatnici Savjetodavne službe. Svi polaznici dobivaju besplatan priručnik.

Cijena izobrazbe u organizaciji Savjetodavne službe iznosi:

Naknada za provedbu osnovne izobrazbe           300,00 kn

Naknada za polaganje ispita                                  50,00 kn

Naknada za izdavanje iskaznice                            30,00 kn

Naknade troškova uplaćivati će se općom uplatnicom zajedno u ukupnom iznosu od 380,00 kn. Sve detalje oko popunjavanja uplatnice možete dobiti na brojeve: 249-045 ili

222-380 ili na brojeve mobitela 091/ 4882 745 Sanja Gregurić, 091/4882 737- Štefanija Lovrenčić, 091 4882 818 Gordana Jurina ili na Internet stranici: www.savjetodavna.hr/?page=projects.27 ( cjenik)

Prije dolaska na edukaciju treba:

1.popuniti u elektronskom obliku i potpisati prijavnicu koja se nalazi na internetskim stranicama Savjetodavne službe (www.savjetodavna.hr-održiva uporaba pesticida)

2.uplatiti troškove izobrazbe, ispita i izdavanja iskaznica,

3.pribaviti dokumente o završenoj školi ( svjedodžba, diploma ili izjava ovjerena kod bilježnika, uz prisutnost 2 svjedoka)

Sve skupa dostaviti u ured Savjetodavne službe u Zaboku, Kumrovečka 6

( stara općina).

Svi zainteresirani mogu se javiti na telefonske brojeve djelatnika po ispostavama Savjetodavne službe. Za  pomoć oko popunjavanja prijavnice u elektronskom obliku, te u slučaju bilo kakvih nejasnoća obratite se slobodno u bilo koju ispostavu Savjetodavne službe KZŽ.