Preskočite na sadržaj Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE VELIKO TRGOVIŠĆE

Povodom obilježavanja Dana Općine Veliko Trgovišće održan je bogat sportski program i niz kulturnih događanja pod pokroviteljstvom Općine Veliko Trgovišće. Središnji događaj bio je na sam Dan Općine, 14.svibnja 2015.godine koji je bio prepun aktivnosti. Od 09:00 sati postavljena je Etno izložba predmeta koji su se koristili u svakodnevnom životu ili običajima uz prikaz korištenja i uporabe, te prezentacija rukotvorina na Trgu Stjepana i Franje Tuđmana ispred Doma kulture. Od 10:00 – 10:30 sati izaslanstvo Krapinsko-zagorske županije na čelu sa županom Željkom Kolar, izaslanstvo Općine Veliko Trgovišće na čelu sa općinskim načelnikom Robertom Greblički, te članovi Udruge hrvatskih branitelja “Lučonoše Domovinskog rata” iz Kaštel Lukšića položili su cvijeće i zapalili svijeće kod centralnog spomenika na Trgu Stjepana i Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću, kod rodne kuće dr.Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću i pogubljenim hrvatskim Domobranima kod Kosturnice na groblju u Velikom Trgovišću. U 11:00 sati slavila se svečana sveta misa u Župnoj crkvi Blažene Djevice Marije od 7 žalosti Veliko Trgovišće.

Centralni događaj obilježavanja Dana općine bila je svečana sjednica Općinskog vijeća s početkom u 16:30 sati u Domu kulture u Velikom Trgovišću. Sjednici je nazočio i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar koji je u pozdravnom govoru istaknuo napredak u gospodarstvu Krapinsko-zagorske županije, kao i smanjenje broja nezaposlenih osoba. Nazočnima se obratila i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, saborska zastupnica Nansi Tireli, te u ime gradonačelnika i načelnika, gradonačelnik Oroslavja Ivan Tuđa. Među brojnim uzvanicima bili su i zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek, te potpredsjednik Županijske skupštine Tomislav Končevski.

Nakon svečane sjednice i kratkog domjenka, proslava Dana općine nastavljena na Sportskom centru gdje je odigrana nogometna utakmica između selekcija Krapinsko-zagorske županije i Dinamovih veterana. Momčad Krapinsko-zagorske županije predvodio je župan Željko Kolar, koji je pogotkom na kraju prvog poluvremena odveo domaćine u vodstvo. Susret je u konačnici završio neriješeno 1:1. Da posjetitelji i sudionici u ovom sportskom događaju nebi ostali gladni i žedni, pobrinuli su se članovi Lovačkog društva Lisica pripremom i ponudom lovačkih delicija i članovi Udruge vinogradara, vinara i prijatelja dobrog vina “Barilček” V.Trgovišće degustacijom vina.

DSCN1149DSCN1157 DSCN1217 DSCN1218 DSCN1222 DSCN1102 DSCN1118 DSCN1251 DSCN1297 DSCN1308