Preskočite na sadržaj Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

4.VT SAMOSTREL KUP

Odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog streljačkog saveza od 13. ožujka 2015. streljačkom društvu „Veliko Trgovišće“ dodijeljena je organizacija kriterijskog natjecanja u gađanju samostrelom Field. Natjecanje će se održati u organizaciji streljačkog društva „Veliko Trgovišće“ u Velikom Trgovišću, na nogometnom igralištu pokraj streljane u subotu 23. svibnja 2015. godine.
Pokrovitelji natjecanja su općina Veliko Trgovišće, Krapinsko-zagorska županija i Hrvatski streljački savez.

4. VT samostrel kup održat će se prema slijedećem rasporedu:
Subota 23. svibnja 10:00 Svečanost otvorenja natjecanja
10:15 IR900, 65m, 50m, 35m
15:00 Proglašenje pobjednika

Ovo natjecanje ujedno i prvo ovogodišnje natjecanje hrvatskih samostrelaca na otvorenom.
4. VT samostrel kup je i kriterijsko natjecanje za izbor reprezentacije koja će nastupiti na
18 th IAU World Championships (Match 10/30m and Field) –(Ulan Ude, Rusija)
I ove godine će nastupiti najbolji hrvatski strijelci u disciplinama gađanja samostrelom predvođeni Valentinom Pereglin, Martinom Oborovečkim osvajačima pojedinačnih srebrnih medalja i Valentinom Kozumplik brončane sa s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva, Frankfurt A/M, kao i svim ekipama koje su nam donjele tri zlata i jedno srebro za Hrvatsku s istog SP.

Svakako nam je čast što će u našem mjestu posjetitelji imati priliku popričati sa članicama najuspješnije ekipe Hrvatske u 2014. godini, odlukom Hrvatskog olimpijskog odbora, a nedugo zatim i sportskih novosti, Brankom i Valentinom Pereglin te Nikolinom Krivanek. koje su ovo priznanje dobile za osvojen naslov svjetskih prvakinja 2014. uz izjednačen vlastiti svjetski rekord što im je ujedno i osma titula svjetskih prvakinja od ukupno 17 do sada održanih svjetskih prvenstava.

Naši strijelci Martin i Mihaela Oborovečki i Petra Hršak će nastupiti po prvi puta kao ekipa na natjecanju u samostrelu field na otvorenom.