Preskočite na sadržaj Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO VELIKO TRGOVIŠĆE

Redovna izvještajna godišnja Skupština Vatrogasne zajednice općine Veliko Trgovišće održana je 23. ožujka 2019. godine.

Uz članove Vatrogasne zajednice sjednici su nazočili  gosti i uzvanici između kojih predsjednik VZ KZŽ Stjepan Skuliber,  zapovjednik  VZ KZŽ Marijan Lovrenčić,  predstavnik Vatrogasne zajednice Grada Zaboka Jerko Krajačić i predstavnik Zagorske javne vatrogasne postrojbe Ivan Krajačić.

Zajednički Izvještaj o radu  Predsjedništva i Zapovjedništva  u 2018. godine  pročitala  je tajnica VZO  Marija Kantoci a  Financijsko izvješće za 2018. g. podnio je   predsjednik VZO Ivica Filipec. Predsjedništvo  i Zapovjedništvo radili su na realizaciji  godišnjeg programa rada te ga usklađivali prema mogućnostima provedbe, a  sve u okvirima  Financijskog planu  s ciljem da se maksimalno omogući realizacija planova DVD-a u okviru  VZO Veliko Trgovišće.

U operativnom dijelu u tijeku  2018. godine  odrađena  je 51 intervencija (DVD”Vatrogasac” Strmec 5, DVD Veliko Trgovišće 13, DVD Dubrovčan-Ravnice 33).

Natjecateljske ekipe DVD-a  sudjelovale  su na brojnim natjecanjima u svim kategorijama s ostvarenim zavidnim rezultatima, a DVD “Vatrogasac” Strmec organizirao je  3. Kup.

Društva su sudjelovala na raznim događajima koji su obilježili prethodnu godinu u povodu Dana općine  ( Dan otvorenih vrata DVD-a, taktička vježba u Strmcu), sudjelovanje članova na  skupštinama prijateljskih društava i Udruga, proslavama obljetnica, obiljažavanju  sv. Florijana u kapeli svetog Josipa u Dubrovčanu  i centralno za županiju u Klanjcu – kapela sv. Florijana te   sudjelovanje na vatrogasnom hodočašću u Mariji Bistrici i drugim događanjima.

Vatrogasna društva najviše rada usmjerila su na jačanju  interventne spremnosti operativnih članova, a to znači nabavci i održavanju opreme i vozila, obnavljanje liječničkih svjedodžbi te osposobljavanju članova.

Tako je nakon predavanja i vatrogasnih vježbi osposobljavanje ¨za zvanje „vatrogasac“ završilo  24 vatrogasca s   ispitnim danom 04.veljače 2018.  kad je  održan  završni ispit kojem je pristupilo iz: DVD-a Veliko Trgovišće 15 polaznika, DVD ” Vatrogasac” Strmec 5 polaznika, te DVD “Dubrovčan Ravnice” 4 polaznika.   Uz osposobljavanja i usavršavanja propisana Pravilnikom o programu osposobljavanja i usavršavanja vatrogasnih kadrova, održani su i različiti seminari, savjetovanja, stručni skupovi, tečajevi  na kojima su sudjelovali tajnici, zapovjednici i predsjednici iz svih DVD-a i VZO.

Društva su nabavljala opremu za gašenje a znatan dio financijskih sredstava utrošen je na održavanje postojeće opreme i vozila.

Izvješće nadzornog odbora podnio je predsjednik Nadzornog odbora Ivica Škalec  konstatirajući da u izvještajnom razdoblju nije bilo kršenja Statuta. Materijalno-financijsko poslovanje vodi se sukladno Zakonu i zakonskim propisima.

U prosincu 2018. godine je izvršen nadzor općinskog vatrogasnog zapovjednika    po svim društvima, te je evidentirana ispravnost opreme, sredstava i raspoloživost i  osposobljenost vatrogasnih operativaca.

Sva Izvješća od strane članova Skupštine  jednoglasno su prihvaćena.

U pozdravnim govorima, uzvanici su čestitali na dosadašnjem uspješnom radu, zaželjevši u budućnosti još više uspjeha i ostvarenje svih  zadanih  planova u 2019. godini. Predsjednik Skupštine zahvalio je  uzvanicima na upućenim pohvalama i čestitkama, a što vatrogasce obvezuje da se još više trude  svaki svojim radom doprinijeti nastavku dugogodišnje tradicije  vatrogastva na našem području.