Preskočite na sadržaj Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

POVIJESNI USPJEH MAŽORETKINJA DUBROVČAN NA 6. DRŽAVNOM PRVENSTVU MAŽORETKINJA U PREGRADI!

Prekrasan i bogat vikend za Mažoretkinje Dubrovčan na 6. Državnom prvenstvu mažoretkinja HUMT-a održanog 27. i 28. travnja u Srednjoj školi Pregrada. 

Sudjelovalo je 15 timova iz raznih krajeva Hrvatske sa ukupno 140 koreografija. Mažoretkinje Dubrovčan predstavile su se sa ukupno 19 koreografija te osvojile 15 medalja od čega 9 zlatnih, 5 srebrnih i 1 brončanu. Najveći uspjeh u 12 godina djelovanja Mažoretkinja Dubrovčan dogodio se upravo u Pregradi na ovom prvenstvu kojeg smo bili domaćini. Ponosni smo na čak dva osvojena Kupa Hrvatske od kojih su prvi osvojile kadetkinje a drugi seniorke. Seniorkama je ovo drugi osvojeni Kup drugu godinu zaredom. Mažoretkinje Dubrovčan trenutno su vodeći tim u savezu pod kojim djeluju, Hrvatskom udruženju mažoret timova.

 Prvenstvo se održalo za vrijeme trajanja manifestacije Proljeće u Pregradi te smo osim natjecanja sudjelovali u defileu centrom grada te kratkim programom ispred Muzeja grada Pregrade i ispred gradskog poglavarstva. U defileu su sudjelovala 4 tima, Mažoretkinje Dubrovčan, Belečke mažoretkinje, Plesni klub Barbara te Triljske mažoretkinje. 

 Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji ovog prvenstva.

                                                                                                                                             Predsjednica                                                                                                                                    Valentina Večerić-Gorupić